Νefelopetra Aqua

Αρχείο Παίχτηκε από 28/07/2017 έως 08/08/2017
Σκηνοθέτης: Νefelopetra

Σχετικά

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2017

28, 29 & 30/7 στις 21.00 στο Zante Dance Festival 2017, Ζάκυνθος

5 & 6/8 στις  21:30 στο Θέατρο Τεχνόπολις – Ηράκλειο Κρήτης

8/8 στις 21.00 στο Θέατρο Μυθωδία – Γεράνι, Ρεθυμνο Κρήτης 

 

Η Nefelopetra μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο θέατρο Αλκμήνη, ετοιμάζεται για την πρώτη της καλοκαιρινή εξόρμηση στη Ζάκυνθο και στην Κρήτη.

Στο Ζante Festival  θα ανοίξει τη συνάντηση χορευτικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, στις 28-29-30 Ιουλίου, ενώ θα ταξιδέψει στην Κρήτη για πρώτη φορά παρουσιάζοντας το Νefelopetra Aqua στο Texnopolis Park στο Ηράκλειο 5 και 6 Αυγούστου και στο Θέατρο Μυθωδια του Ρεθύμνου 8 Αυγούστου.

Eπτά performers θα διηγηθούν ένα διάφανο παραμύθι για τον άνθρωπο ακροβατώντας, χορεύοντας, με οδηγό τη μουσική τους και αψηφώντας τη βαρύτητα.

Νefelopetra Aqua
Το Νefelopetra Aqua, έχει εμπνευστεί από την ίδια μας την ύπαρξη. Ο άνθρωπος, μια πολύπλοκη οντότητα, διέπεται από μια ανίκητη επιθυμία να κοιτάει ψηλά, να εξευρενά, να μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό, να ανακαλύπτει, να δαμάζει τη φύση και τα στοιχεία της. Πόσες φορές όμως άραγε κοιτάμε ψηλά; Πόσες φορές η καθημερινότητα μας βαραίνει σε τέτοιο σημείο που χάνουμε εντελώς την αίσθηση της ίδιας μας της ταυτότητας; Ίσως τελικά η έλλειψη της βαρύτητας ,η αίσθηση που έχει το έμβρυο στη μήτρα, να είναι το κλειδί. Το κλειδί της απόλυτης ολοκλήρωσης που ο άνθρωπος αναζητά από το πρώτο του λεπτό στη ζωή. Ίσως το Νερό, το πολύτιμο αυτό στοιχείο που μας αγκαλιάζει αρχικά και στη συνέχεια ρέει και μας διαπερνά , να συνδέεται άρρηκτα  με την ψυχή μας. Άλλωστε η ψυχή, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γαλάζια, εύθραυστη ανταύγεια, που αντανακλάται στο βλέμμα μας και ξεφεύγει από τα δάκρυά μας..

Αυτή η παράσταση καθοδηγείται από αυτήν την ανάγκη του ανθρώπου για το υψηλό,του δύσκολο, το άφταστο και εμπνέεται από το διαυγές, το γάργαρο, το διάφανο του νερού. Γιατί ίσως η ψυχή μας ,να είναι μια σταγόνα από δροσερό νερο ,που βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι, και μας συντροφεύει. Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να ακούσουμε το τραγούδι του και να δούμε τις αντανακλάσεις του, πάνω μας, μέσα μας, παντού.

Η ΟΜΑΔΑ 
H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη.  Έχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair, στο El Convento del Arte, και έχει ταξιδέψει στο Regency Casino Thessalonikis για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στην Πάρο. Εμφανίστηκε επίσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο κεντρικό stage του Συντάγματος υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών , στη Σύρο στο θέατρο Απόλλων και στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, τον χορό και τα εικαστικά χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Nεφέλη Μαρκάκη: ηλεκτρικό βιολί-ακροβατικά
Πετρος Πολίτης: ηλεκτρική κιθάρα-ακροβατικά
Νηρεύς Μαρκάκης: ηλεκτρικό τσέλο
Δανάη Μαλτέζου: ακροβατικό σχοινί
Εmily Downs: χορός
Βιβή Συκιώτη: φωνή
Niko Kuenig: χορός

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-texnopolis-hrakleio/nefelopetra-aqua/