Αντιγόνη

Αρχείο Παίχτηκε από 12/08/2015 έως 16/10/2015
στο Τζένη Καρέζη
Διάρκεια: 75'
Συγγραφέας: Σοφοκλής
Σκηνοθέτης: Θανάση Χλιάρα
Ερμηνεύουν: Μαρία ΤσαρούχαΜαρίνα Παντελάκη ,Τόνια Οικονόμου, Βίκυ Δρίβα, Γιώργος Καπετανάκος, Μάνος Αμανάκης , Βασιλική Λιβιεράτου, Θανάσης Χλιάρας , Πάνος Τσαλιγόπουλος ,Μυρτώ Παναγοπούλου,Ευτυχία Παναγιώτου, Ελίνα Παπαδάκη, Σοφία Αλεξανιάν, Δώρα Σταθοπούλου

Περιγραφή

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Θέατρο για τον Άνθρωπο» και ο σκηνοθέτης Θανάσης Χλιάρας παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή, Αντιγόνηστην αγγλική γλώσσα, για πενήντα (58) παραστάσεις κατά τη διάρκεια του φετινού θεατρικού καλοκαιριού. Η πρεμιέρα και οι πενηνταοκτώ παραστάσεις θα γίνουν στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και θα αρχίζουν στις 18.00. Η παράσταση παράλληλα […]

Περισσότερα

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Θέατρο για τον Άνθρωπο» και ο σκηνοθέτης Θανάσης Χλιάρας παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή, Αντιγόνηστην αγγλική γλώσσα, για πενήντα (58) παραστάσεις κατά τη διάρκεια του φετινού θεατρικού καλοκαιριού.

Η πρεμιέρα και οι πενηνταοκτώ παραστάσεις θα γίνουν στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και θα αρχίζουν στις 18.00.

Η παράσταση παράλληλα θα αποτελεί και μέρος τουριστικού προγράμματος για τους ξένους επισκέπτες της πόλης με παράλληλες ξεναγήσεις στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου.

Έχουν γίνει ελάχιστες διασκευές στο έργο,έχουν γίνει όμως απόλυτα σεβαστοί οι κανόνες γραφής ,ερμηνείας και σκηνοθεσίας του Σοφοκλή. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι κλασσικά , λιτά , με εμπνεύσεις ενδυματολογικές από γλυπτά του Μουσείου Ακρόπολης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Ομοίως και η σχετική κινησιολογία.
Ελπίζουμε στη φυσική σας παρουσία στο θέατρο και στην ηθική στήριξή σας στην ομάδα μας,στο σημαντικά τολμηρό αυτό επιχείρημα προβολής της θεατρικής μας παράδοσης και γραμματείας σε αλλοδαπούς επισκέπτες και κατοίκους της πόλης μας,όπως και στους έλληνες αγγλομαθείς συμπολίτες μας. Σας υποσχόμαστε εξαίσιες θεατρικές βραδιές και συγκινήσεις και μια εξ ίσου σημαντική θεατρική κάθαρση.

 

Συντελεστές:

Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία του κειμένου είναι του Θανάση Χλιάρα.

Η Χορογραφία είναι της Αλίκης Θεράπου.

Η μουσική και ο σχεδιασμός ήχου είναι του Χριστόφορου Χριστοφορίδη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ιωάννας Μιχοπούλου και της Ηρούς Τουλούμη.

Ο φωτισμός  και ο σχεδιασμός φωτισμού της Βαλεντίνας Ταμιωλάκη.

Βοηθοί Σκηνοθέτη είναι οι Βασιλική Λιβιεράτου και Μυρτώ Παναγοπούλου .

Η μετάφραση των Fitts & Fitzgerald.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια αφίσας του Γιώργου Γιαννίμπα.

 

Διανομή (με σειρά εμφανίσεως) : 

Μαρία Τσαρούχα (Αντιγόνη-Ευρυδίκη) Μαρίνα Παντελάκη ( Αντιγόνη- Ευρυδίκη), Τόνια Οικονόμου (Αντιγόνη-Ευρυδίκη), Βίκυ Δρίβα (Ισμήνη-Φύλακας-Αγγελιοφόρος), Γιώργος Καπετανάκος (Κορυφαίος), Μάνος Αμανάκης (Κρέων), Βασιλική Λιβιεράτου (Τειρεσίας και Χορός), Θανάσης Χλιάρας (Τειρεσίας), Πάνος Τσαλιγόπουλος (Αίμων και Χορός),Μυρτώ Παναγοπούλου, Ευτυχία Παναγιώτου, Ελίνα Παπαδάκη, Σοφία Αλεξανιάν (Χορός), Δώρα Σταθοπούλου (Κήρυκας αρχαιοελληνικής απόδοσης στίχων του κειμένου και νεαρός οδηγός Τειρεσία).
Θεατρική Ομάδα Θέατρο για τον Άνθρωπο.

Man's Theater Productions

Ημερομηνίες παραστάσεων
Αύγουστος: 12-14, 16, 19, 20-23, 26-30
Σεπτέμβρης: 2-6, 9-13, 16-18, 20, 23-27, 30
Οκτώβρης: 1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 14, 15,16