Γυναίκα loser

Αρχείο Παίχτηκε από 29/10/2015 έως 03/04/2016
στο Κάτω από τη γέφυρα
Διάρκεια: 95'
Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθέτης: Βίλη Σωτηροπούλου
Ερμηνεύουν: Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίλη Σωτηροπούλου

Περιγραφή

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους, (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρεις δεκαετίες και πολλά θέματα.. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος (κυριολεκτικά)..

Περισσότερα

(Πονεμένες ιστορίες) της Βίλης Σωτηροπούλου

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί

Τη "ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER" έγραψε η Βίλη Σωτηροπούλου το 2000, οπότε κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη και παίχτηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας "πείραξε" το έργο, κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.
Την άνοιξη του ΄14 η "Γυναίκα loser" πειραγμένη και πάλι από την ίδια τη συγγραφέα παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις σε ένα σπίτι.. Το σαλόνι του σπιτιού, η κουζίνα, το χωλ, οι σκάλες  και η βεράντα είναι το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι τρείς "πονεμένες ιστορίες"… Στη συνέχεια η παράσταση παίχτηκε σε φεστιβάλ, θέατρο, σινεμά, γκαλερί, μπαράκια, ιστορικά καφενεία, σπίτια, προθάλαμο ..ιατρείου, ταράτσες, ακροθαλασσιές και αλλού..

Λίγα λόγια για το έργο

Η Γυναίκα loser (πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ‘80, στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008, στις super απελπισμένες του 2014. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους, οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, είναι εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σ΄ ένα ταξίδι προς την Γνώση...

Ιστορία πρώτη: Η (γνωστή από το 2000) "καλόγρια" ή "οι φίλες μου οι φιλελεύθερες".

Ιστορία δεύτερη: "H ανδροδιώχτρα καριέρας" (κομμένη και γραμμένη το 2011).

Ιστορία τρίτη: "Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα" (τελευταίας εσοδείας, 2014).

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου
Μουσική: Xρήστος Θηβαίος
Φωτογραφίες: Ανδρέας Κατσικούδης, Μίνα Λαμπροπούλου, Γιώργος Μακρίδης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γλυκόπικρη γεύση από "αποτυχημένες" στη ζωή, σύμφωνα με τα πρότυπα που προβάλλονται, με πείσμα για ζωή.
    Η αυλαία πέφτει χωρίς τα συνηθισμένα χειροκροτήματα και σε αφήνει να σκεφτείς που πάμε, τι κάνουμε, τι στόχους έχουμε και αν η επίτευξή τους είναι η ουσία ή ο "δρόμος".

    Αααα και το διαρκώς επιμένων γιατί.
    Εκφραστικότατοι διάλογοι με περάσματα ρόλων επί της σκηνής που ακολουθούν έναν ειρμό όπου και οι 4 ηθοποιοί κάνουν για 10.

    Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για την πρόσκληση.