Dalida "Τραγουδώντας μέχρι το τέλος"

Κείμενο: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα
Σκηνοθέτης: Νεκταρία Γιαννουδάκη
Σκηνογραφία: Βασιλική Σύρμα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Νίκος Ασημάκης - Music Art Lab
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Ερμηνεύουν: Εύα Κοτανίδη
Παίζουν μουσική: Στο πιάνο: Παντελής Μπενετάτος

Περιγραφή

Η Dalida επιστρέφει: Η Εύα Κοτανίδη
μάς ξανασυστήνει τη γυναίκα πίσω από τον θρύλο.

Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα και ανάψουν οι προβολείς, η φωνή της Dalida επιστρέφει για να τραγουδήσει - όχι μόνο τραγούδια, αλλά αλήθειες.

Περισσότερα

Η παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος», επανέρχεται τον Οκτώβριο του 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να συνεχίσει το μαγευτικό της ταξίδι στη ζωή μιας γυναίκας που έζησε στα άκρα: ανάμεσα στη δόξα και τη μοναξιά, στη σκηνή και τη σιωπή, στο φως και τη σκιά.

Η Εύα Κοτανίδη -ηθοποιός, τραγουδίστρια και συγγραφέας του έργου- δεν υποδύεται απλώς τη Dalida. Γίνεται η Dalida. Την αφήνει να μιλήσει, να πονέσει, να θυμηθεί και να ξανατραγουδήσει για όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ. Με λιτά μέσα, χωρίς περιττά στολίδια, η παράσταση εστιάζει στο πρόσωπο, στη φωνή, στο βλέμμα. Εκεί που κατοικεί η αλήθεια.
Η σκηνοθεσία της Νεκταρίας Γιαννουδάκη δεν επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πορτρέτο εποχής ή μια εύκολη νοσταλγία. Αντίθετα, φωτίζει τις εσωτερικές συγκρούσεις μιας γυναίκας που, ενώ τραγουδούσε για την αγάπη, κουβαλούσε την απώλειά της σαν δεύτερο δέρμα. Ο Παντελής Μπενετάτος στο πιάνο συνοδεύει χωρίς να διεκδικεί ρόλο, αφήνοντας χώρο στην ερμηνεία να αναπνεύσει.

Η Dalida της Κοτανίδη δεν είναι μία ακόμη βιογραφία. Είναι μια ελεγεία για τη γυναίκα που τόλμησε να εκτεθεί, που στάθηκε γυμνή μπροστά στο κοινό και στη ζωή. Είναι μια παράσταση που μιλά για το γυναικείο σώμα στη σκηνή και στην ιστορία, για την καλλιτέχνιδα που έγινε φωνή εκατομμυρίων και, ταυτόχρονα, εσωτερική κραυγή.
Η Dalida επιστρέφει για να θυμίσει πως η τέχνη δεν είναι τίποτε άλλο από μια διαρκή εξομολόγηση, που η Εύα Κοτανίδη θα ερμηνεύσει ξανά.

Βοηθός Σκηνοθέτης: Πάνος Κούλης
Video: Κλεοπάτρα Κοραή
Παραγωγή: Σαλτιμπάγκοι

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

από 16/10 έως 21/11
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , 115 21 Αθήνα
Τηλ: 210 7282000 Website: www.megaron.gr/

Εισιτήρια: ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Α ζώνη: 22€ Β ζώνη: 20€ Γ ζώνη: 18€
Πληροφορίες: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Προπώληση: TICKET SERVICES - online: www.ticketservices.gr - τηλεφωνικά: 2107234567 - εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου E-TICKET Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π 21:00
Π 21:00
Σ
Κ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφη παράσταση με μια συγκινητική ερμηνεία. Υπήρχαν κάποια θέματα φωνητικής στην αρχή, αλλά στο 10 λεπτο "έστρωσαν". Έμαθα πολλά για τη περιπετειώδη ζωή της Δαλιδά. Να την δείτε και σεις. Μοναδικό μελανό σημείο το θέατρο αυτό καθαυτο. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και προκαλεί μόνο δυσφορία. Αβολες ξύλινες καρέκλες, ασφυκτικά η μία δίπλα στην άλλη. Απαράδεκτος χώρος για την οποιαδήποτε παράσταση. Ντροπή στους αρμόδιους για την επιλογή και τηντελική χρήση της συγκεκριμένης αίθουσας.

  2. Εξαιρετική βιογραφική παράσταση! Σπουδαία και στο τραγούδι η κα Κοτανίδη, αλλά και σε έναν διαφορετικό ρόλο μετά το "Αγαπητέ μαλάκα"! Χαίρεσαι να την ακούς στα γαλλικά. Πολύ καλός και ο κος Μπενετάτος στο πιάνο επί σκηνής! Μάθαμε πολλά για τη ζωή της Γιολάντα-Νταλιλά-Νταλιντά... Ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις

  3. Συγκινητική παράσταση. Πολύ ταιριαστός χώρος για την παράσταση που προκαλεί μια αμεσότητα με το κοινό. Εξαιρετική ερμηνεία της κ.Κοτανίδη τόσο ως ηθοποιός όσο και στο τραγούδι. Απολαυστικός και ο κ.Μπενετάτος στο πιάνο!