Εγώ η Λένγκω

Διάρκεια: 90'
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος
Συγγραφέας: Βασίλης Γιαννόπουλος
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Μαντέλη
Σκηνογραφία: Ιωάννα Κατσιαβού
Κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού
Μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Ερμηνεύουν:

Διανομή
ΛΕΝΓΚΩ : Γεωργία Ζώη
«Από μηχανής Θεός»: Γιώργος Σίσκος
Αυγέρης : Σταύρος Βόλκος
Τασιά: Κατερίνα Βολίκα
Παίζουν μουσική: Αρετή Κοκκίνου(Κιθάρα και λαούτο), Πάρις Μαμμάς(Κλαρίνο), Σταύρος Βόλκος-Κατερίνα Βολίκα (Κρουστά)

Περιγραφή

Μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, όπου το κοινό το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Βικτώρια Μαγνησίας 5- Πλατεία Βικτωρίας.

Περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ:

Η Λένγκω (Ελένη), είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί, ότι στο αίμα της, κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι «ζώντας» τα τελευταία 200 χρόνια, (Επανάσταση 1821 , Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση κλπ.) αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως οικονομικός αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία.

Στην τελευταία της ζωή που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε Εθνικών αγώνων, περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.

Ο εμβληματικός ρόλος ενός «από μηχανής» θεού, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των «ζωών» της Λένγκως , αλλά παράλληλα αφήνει και κάποια ερωτηματικά στον θεατή με σκοπό να «σπρώξει» τα νοήματα του έργου πιο βαθειά στην ψυχή του.

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Αδαμαντία Μαντελένη
Παραγωγή: «Διώνης Αίνιγμα» ΑΜΚΕ

Στην παράσταση ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής του COVID 19
Στην είσοδό του θεάτρου, οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η είσοδος και η παρακολούθηση της παράστασης, γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Βικτώρια

Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119
Τηλ: 210 8220020

Εισιτήρια: 15€, Φοιτητικό: 10€, Ομαδικό εισιτήριο: Ειδική τιμή κατόπιν συνεννόησης.
Πληροφορίες: 210 8220020
Προπώληση: www.ticketservices.gr , ή για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο τηλ: 6946706300

Πρεμιέρα:

Ημέρες & Ώρες
Δ 21:00
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ