193

Rendez – vous?

από 08/03
Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Ηλιάδης, Ματίνα Παγουλάτου
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Κοσμίδης
Σκηνογραφία: Βαγγέλης Μαρούλης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης
Μουσική: Μάριος Μορφίδης
Μουσική σύνθεση: Μάριος Μορφίδης
Ερμηνεύουν: Νικόλας Ανδρουλάκης, Έκτορας Γασπαράτος, Εμμανουέλα Κοντογιώργου-Οικονόμου, Βαγγέλης Κοσμίδης, Μαριέλα Ντούμου, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Περιγραφή

Με χαρά σας προσκαλούμε στα “πάρτι” που διοργανώνουμε στο θησείον - ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.

Για να περάσουμε καλά. Να γνωριστούμε. Να μη μείνουμε μόνοι για μία ακόμα μέρα. Νέοι άνθρωποι, οι σχέσεις τους, ένα party, μουσική, κοκτέιλ, χορός, τραγούδι, και... τα social media.

Περισσότερα

Meat Me On Facebook

Πρόκειται για ένα πάρτυ, κι όπως σε κάθε πάρτι, κάποιοι άνθρωποι συναντιούνται εκεί. Γνωρίζονται. Συζητούν. Πίνουν. Χορεύουν. Εκμυστηρεύονται. Μαλώνουν. Φιλιούνται. Θέλουν να συνάψουν σχέσεις. Ψάχνουν να μην είναι μόνοι. Έξι ηθοποιοί και ένας μουσικός παρευρίσκονται σ’ αυτήν την συνάντηση, και μας αφηγούνται ιστορίες από πραγματικά ραντεβού, δικά τους ή άλλων. Η παράσταση επικεντρώνει την προσοχή της στο προσωπικό, μικρό βίωμα, επιθυμώντας να το καταστήσει οικουμενική πιθανότητα. Προσπαθεί να κατανοήσει τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων -και συγκεκριμένα των νέων- στη σημερινή εποχή: την ανάγκη του νέου ανθρώπου να μοιραστεί με τον άλλον τη σάρκα, την ψυχή του, αλλά και το φόβο του απέναντι στη μοναξιά. Μέσα από την καθομιλουμένη ωμή γλώσσα και τον κυνισμό της καθημερινότητας, στόχος είναι να ξεπροβάλλει η ποίηση.

Οι θεατές είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού του πάρτι. Είναι προσκεκλημένοι. Κάθονται πάνω στη σκηνή, κυκλώνοντας τους ηθοποιούς. Ο χαμηλός και ο πολύχρωμος φωτισμός, η ρυθμική μουσική μπιτ, η εικόνα ενός μπαρ, τους υποβάλλουν σε αυτήν την αίσθηση του βυθίσματος στα ένστικτα της συνενοχής.

Πάνω από τα κεφάλια όλων υπάρχουν δύο οθόνες που προβάλλουν τη σελίδα του Rendez-vous? στο Facebook. Μια ακόμα παράσταση εκτυλίσσεται εκεί ταυτόχρονα. Μια παράσταση από αναρτήσεις, φωτογραφίες, απευθείας μεταδόσεις. Ηθοποιοί και θεατές συμμετέχουν και στις δύο την ίδια στιγμή. Τα social media δρουν ως μία εναλλακτική, ψηφιακή πραγματικότητα, το ίδιο υπαρκτή με την κανονική. Εκεί το εγώ, κατασκευάζεται λεπτομερώς για να είναι όπως επιθυμεί να φαίνεται . Ο άλλος γίνεται πιο προσιτός. Η ζωή δείχνει διαφορετική και ωραία.

Με πόσους έχεις πάει;
Τι σημαίνει σχέση σήμερα;
Υπάρχει κάτι που διαρκεί;
Υπάρχει το «φυσιολογικό»;
Έχουμε μείνει μόνο εγώ και εσύ, να κοιτιόμαστε;

Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Μαυράκης/ TooFarEast Productions
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Ψαρουδάκη

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες

από 08/03
Τουρναβίτου 7, Θησείο
Τηλ: 210 3255444 Email: [email protected]

Πληροφορίες: 210 3255444

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 23:45
Σ 23:45
Κ