Θερινό εργαστήριο αρχαίου δράματος

Με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

e81b68d3db576a1c109b407d79645a83

Το καλοκαίρι, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016 το Εθνικό Θέατρο θα πραγματοποιήσει στους Δελφούς διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με θέμα την «Αντιγόνη», υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτριας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου.

Ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αρχαίο δράμα, σε χώρους συνυφασμένους με αυτό το είδος από τη γέννηση του.

Οι Δελφοί προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία. Είναι ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο αλλά και ένας μοναδικός αρχαιολογικός τόπος διαχρονικού προσκυνήματος. Οι Δελφοί και η θεατρική λειτουργία που αποκαλύπτει το αρχαίο δράμα είναι για τους  νέους καλλιτέχνες εφόδιο ζωής.

Στο εργαστήριο θα πάρουν μέρος και νέοι ηθοποιοί από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, στα πλαίσια της Decentralized UTE Academy.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλαμβάνει ημερησίως:

10.00  – 14.00 Πρωινή άσκηση σώματος – φωνής σε φυσικό χώρο

Γεύμα, ξεκούραση και μελέτη στους χώρους του Κέντρου Δελφών

18.00-19.30 Ανάλυση του έργου

Βράδυ: Υποκριτική πάνω σε σκηνές του έργου

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress) το αποτέλεσμα της εργασίας ενώπιον κοινού.

Το εργαστήριο θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που προβλέπει θεωρητικές διαλέξεις και προσεγγίσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις.

Στη διάρκεια όλου του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες)

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Λυδία Κονιόρδου

Κινησιολόγος: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Κόστος συμμετοχής: 400 ευρώ (Περιλαμβάνονται δίδακτρα – διαμονή – πρωινό – μεσημεριανό)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς έως 30 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 8η Μαΐου  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει έπειτα από ακρόαση.