Τριήμερο Εντατικό Σεμινάριο Υποκριτικής Μέθοδος Ντεμίντοφ: Μια Θεατρική Τεχνική Σκηνικής Ελευθερίας 12-14 Ιουλίου 2024

Το Demidov Studio Athens ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του για τη σεζόν 2023-2024 με ένα τριήμερο εντατικό σεμινάριο 12 ωρών που θα πραγματοποιηθεί 12-14 Ιουλίου 2024, με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια πρώτη γεύση των εργαλείων της μεθόδου και να ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Demidov Studio Athens (κύκλους μαθημάτων, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις και παραστάσεις, διεθνείς συνεργασίες κ.λπ.)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές του θεάτρου και του
κινηματογράφου και υποψήφιους δραματικών σχολών που επιθυμούν να βρεθούν σε έναν δρόμο ελευθερίας και πίστης στις δημιουργικές τους δυνάμεις.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις “σήμα κατατεθέν” μελέτες του Ντεμίντοφ, σύντομα διαλογικά κείμενα χωρίς δοσμένες συνθήκες. Οι μελέτες αυτές είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να αναδύονται οργανικά μη προκαθορισμένες συνθήκες, σχέσεις και χαρακτήρες και ο ηθοποιός να τολμά να ακολουθεί και όχι να οδηγεί τη ροή της εσωτερικής ζωής και της υποσυνείδητης δημιουργικότητας όπως αυτή προκύπτει απρόβλεπτα και αληθινά τη δεδομένη στιγμή.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το σεμινάριο και τις τεχνικές που θα δουλευτούν και δηλώστε συμμετοχή: https://www.demidovstudioathens.gr/seminario-ypokritikis-12-14-iouliou-2024

Η Σχολή Ντεμίντοφ δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Νικολάι Ντεμίντοφ, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Στανισλάβσκι. Ωστόσο οι μέθοδοι και οι τεχνικές, που πρότεινε, παρέμειναν για περισσότερα από 70 χρόνια στο σκοτάδι. Το έργο του εκδόθηκε τελικά στο σύνολό του τις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα και χαρακτηρίστηκε από πολλούς “η παιδαγωγική του μέλλοντος” για την τέχνη του ηθοποιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον Ντεμίντοφ και τις αρχές της Σχολής του, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο website του Demidov Studio Athens: https://www.demidovstudioathens.gr