Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας

Αρχείο Παίχτηκε από 18/03/2016 έως 16/04/2016
στο Θέατρο της Ημέρας
Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ερίκ Βεστφάλ
Διασκευή: Βίκυ Ευαγγέλου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Γραμματικός
Ερμηνεύουν: Εύη Θεοδωρίδου, Θεόφιλος Βανδώρος, Βίκυ Ευαγγέλου, Γιώργος Γραμματικός

Περιγραφή

Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών και τη λογική των τρελών; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τέσσερις ήρωες, που αντιπροσωπεύουν τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Συναντιούνται και συγκρούονται μετωπικά μέσα σ’ έναν αμφίρροπο σκηνικό ρεαλισμό. Τα διλήμματα τους και οι αιφνίδιες ψυχολογικές μεταπτώσεις τους δημιουργούν απρόβλεπτες υπόγειες εσωτερικές εκρήξεις.

Περισσότερα

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Μια πολυσυζητημένη παράσταση που παίχτηκε τη θεατρική περίοδο 2012-13, επιστρέφει από 18 Μαρτίου, στο Θέατρο της Ημέρας.

Η δράση χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστη ένταση και συνεχείς ανατροπές. Οι έννοιες Αγάπη-Μίσος δεσπόζουν στο έργο και οι μεταξύ τους συγκρούσεις κρατούν αδιάλειπτο το ενδιαφέρον του θεατή. Τα πρόσωπα βυθίζονται στους απέραντους και σκοτεινούς κόσμους της ανθρώπινης ψυχής.

Λίγα λόγια για το έργο: Σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, δυο αδελφές, η Ερνεστίν και η Αντέλ, ώριμες σε ηλικία - μετά το θάνατο των γονιών τους - ζουν ολομόναχες, απομονωμένες από τον κοινωνικό περίγυρο, κλεισμένες σε ένα παλιό σπίτι γεμάτο παράξενα αντικείμενα και μνήμες. Ο μοναδικός άνθρωπος που επισκέπτεται, παραστέκεται και ενδιαφέρεται για τις δυο αδελφές, είναι ο Ζομπρόβιτς, επιστήμονας  - ζωολόγος, συνάδελφος και φίλος του πατέρα τους. Η αναπάντεχη επίσκεψη ενός πλασιέ σε αυτό το αφιλόξενο και αλλόκοτο περιβάλλον, δημιουργεί ιλαροτραγικά επεισόδια, με άφθονα στοιχεία γκόθικ και απρόσμενη - εφιαλτική εξέλιξη.

Συντελεστές:
Απόδοση - Διασκευή: Βίκυ Ευαγγέλου
Σκηνοθεσία / Σκηνικά – Κοστούμια / Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Σακελλάρη
Φωτογραφίες: Ρενάτα Γραμματικού - Πάνος Ροντογιάννης

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Εύη Θεοδωρίδου………….....Αντέλ
Θεόφιλος Βανδώρος………...Εμίλ Γκαστόν
Βίκυ Ευαγγέλου……………...Ερνεστίν
Γιώργος Γραμματικός……….Μαρσέλ Ζομπρόβιτς

Βίντεο

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ απόλαυσα την παράσταση Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας στο Θέατρο της Ημέρας. Το έργο είναι ένα καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ με παραπομπές και σε σινεφίλ αναφορές όπως οι πρώτες, ιδιαίτερα, ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι. Η παράσταση ήταν καλοδουλεμένη με συνεχείς ανατροπές, αγωνία, σασπένς και κλιμάκωση της ψυχολογικής έντασης και των συναισθηματικών μεταπτώσεων..'Ολοι οι πρωταγωνιστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με κορυφαία βέβαια την Βίκυ Ευαγγέλου η οποία πραγματικά μας συγκλόνισε.. Ήταν ένα σπουργιτάκι που ήθελε να πετάξει αλλά η υποκρισία και η κακία αυτού του κόσμου την είχαν αλυσοδέσει.. Η σκηνοθεσία του Γ.Γραμματικού ήταν σοβαρή, μετρημένη και σίγουρα πήρε το καλύτερο από τους ηθοποιούς του..! Ανέδειξε την διαφορετικότητα αλλά και τον θρίαμβο της αγάπης, μέσα από αυτήν ακριβώς την διαφορετικότητα..!
    Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω αυτή την εξαιρετική παράσταση! Να είστε καλά! Καλή συνέχεια!

  2. Ευχαριστώ πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση. Η παράσταση ήταν καλή και οι ερμηνείες εξαιρετικές ιδιαίτερα η Βικυ Ευαγγέλου. Μας άφησε speechless!!! Τι ερμηνεία ήταν αυτή!!!!!!! Θα΄θελά να την δω σε κάποια άλλη παράσταση, μου προκάλεσε να σκεφτώ για πολλά δικά μου "συννεφάκια".....

  3. Mία παράσταση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι και την τελευταία στιγμή.Ψυχολογικό θρίλερ με δραματικό φινάλε.Ωραία σκηνοθεσία με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.Δυστυχώς υπήρχαν ολοι και όλοι σαν θεατές 12 ατομά .Κρίμα
    Ευχαριστώ πολύ πολύ για την πρόσκληση