Κάλεσμα σε ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου 2022-2023

Το Εθνικό Θέατρο απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως φύλλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 35 ετών για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών για τη θεατρική περίοδο 2022-23.

Η ακρόαση θα γίνει από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες: Μπρικένα Γκίστο, Μαριλένα Κατρανίδου, Μάριο Μπανούσι, Σωτήρη Ρουμελιώτη, Ορέστη Σταυρόπουλο, και από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών, για τη θεατρική περίοδο 2022-23, Γιώργο Κουτλή.

Στην α’ φάση τα ζητούμενα είναι τα εξής:

  • Ερμηνεία ενός σύγχρονου κειμένου επιλογής των υποψηφίων. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο.
  • Ενδέχεται να ζητηθεί και η ερμηνεία ενός τραγουδιού επίσης επιλογής των υποψηφίων από το ελληνικό ή διεθνές ρεπερτόριο.

Στην β΄φάση θα ζητηθεί η συμμετοχή σε αυτοσχεδιασμούς που θα δοθούν από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Κατάθεση βιογραφικών

Τα βιογραφικά, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) κατατίθενται ηλεκτρονικά από  την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο email [email protected] σημειώνοντας στο θέμα του email «ΑΚΡΟΑΣΗ-Πειραματική Σκηνή».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Στην ακρόαση θα κληθούν οι ηθοποιοί εκείνοι των οποίων το βιογραφικό θα γίνει δεκτό κατόπιν αξιολόγησης από τους σκηνοθέτες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Οι ειδοποιήσεις σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στην ακρόαση και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της θα σταλούν το διάστημα μεταξύ 20 έως και 22 Ιουνίου 2022 από το Γραφείο Σκηνής.

Σημειώστε ότι η α’ και β’ φάση της ακρόασης θα γίνει το διάστημα από τις 27 Ιουνίου 2022 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»
Επόμενο άρθροΑκρόαση ηθοποιών από την Ηθικόν Ακμαιότατον ΑΜΚΕ