Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά στο Θέατρο της Ημέρας

(Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών)

Από τις 15 Ιουνίου


Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κατασκευές, μεγειρική, παραμύθια και πολλές πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους!
Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική θεάτρου, λειτουργεί σε μόνιμη βάση πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Ύστερα από επιθυμία πολλών γονέων κι άλλων ενδιαφερομένων, θα λειτουργήσει και πάλι ένα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ηλικίας 5 – 10 ετών περίπου.

Πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του, μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ανδρομάχης Μοντζολή και την επίβλεψη και την απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς και εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού ειδικά εκπαιδευμένους στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θεματολογικό άξονα. Γύρω από το θέμα, ενορχηστρώνονται οι επιμέρους δραστηριότητες και τα ερεθίσματα: εικαστικά, κατασκευές, μουσική, προβολές, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις παρατήρησης, απασχόληση σε εξωτερικό χώρο (παρκάκι έξω από το θέατρο).

Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί εργαστήρι μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή των παιδιών και η ώρα του γεύματος θα είναι ώρα χαράς, τρώγοντας αυτά που μαγειρέψαμε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξεκούραση και χαλάρωση των παιδιών με μουσική και αφήγηση παραμυθιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας, ο κύκλος κλείνει με μικρή γιορτούλα-παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου, με την παρουσία των γονέων και φίλων, στην Σκηνή του θεάτρου και έκθεση των έργων των παιδιών που θα πάρουν μαζί τους σε ειδικό φάκελο, με την αποχώρησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία, προκειμένου να σχηματιστούν τα τμήματα. Θα ακολουθήσουν οδηγίες και αναλυτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας σε ειδική ενημερωτική συνάντηση.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Πού; Στο Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου

Διάρκεια: Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιας εβδομάδος.

1η εβδομάδα: Δευτέρα 15/6 έως Παρασκευή 19/6

2ηεβδομάδα: Δευτέρα 22/6 έως Παρασκευή 26/6

3η εβδομάδα: Δευτέρα 29/6 έως Παρασκευή 3/7

4η εβδομάδα: Δευτέρα 6/7 έως Παρασκευή 10/7

Ο γονέας μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες εβδομάδες που τον εξυπηρετούν.


Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων θα ξεκινά στις 8.00 με την άφιξη των παιδιών και θα ολοκληρώνεται από τις 4.00 μέχρι τις 5.00 το απόγευμα με την αποχώρηση των παιδιών.

Τμήμα σχηματίζεται με την συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών, ηλικίας περίπου 5-10 ετών. Ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, θα σχηματιστούν δύο τμήματα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης και κοινό πρόγραμμα για τα πρακτικά θέματα.

 

Κόστος συμμετοχής: Κάθε εβδομάδα κοστίζει 70 ευρώ συν ΦΠΑ

 

Τί καλύπτει το κόστος συμμετοχής:

  • Την ασφαλή παραμονή των παιδιών στους εσωτερικούς χώρους απασχόλησης:
  • Μικρό Εργαστήρι, θεατρικές αίθουσες, Φουαγιέ.
  • Την απασχόληση-παιδαγωγικό πρόγραμμα από έμπειρους παιδαγωγούς-νηπιαγωγούς εμψυχωτές Θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευμένους στο Θέατρο της Ημέρας.

 

  • Την απασχόληση στον εξωτερικό χώρο (παρκάκι έξω από το θέατρο) με πρόσθετη απασχόληση ατόμων για την παρακολούθηση και την ασφάλεια των παιδιών.
  • Προσφορά Δεκατιανού (χυμός &σαντουιτσάκι με φρέσκα υλικά).
  • Προσφορά γεύματος μία μέρα την εβδομάδα όπου μαζί με τα παιδιά θα λειτουργήσουμε ένα εργαστήρι μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.
  • Τη φροντίδα και τη βοήθεια στα παιδιά (πλύσιμο, φαγητό κ.λ.π) από τους παιδαγωγούς και ειδικό προσωπικό.
  • Πλαστικές ποδιές για τα εικαστικά και τη μαγειρική, τσάντες εργασιών,αντηλιακό, φαρμακείο, πρώτες βοήθειες( αχρείαστες να είναι)!!!
  • Τη συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τους γονείς από τη Γραμματεία μας για ότι χρειάζεται.

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την έναρξη κάθε τμήματος με προκαταβολή 30 €.

 

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και Δηλώσεις συμμετοχών:

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, Γεννηματά 20, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου Αμπελόκηποι 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777

Προηγούμενο άρθροWorld Wide Lab – Δηλώσεις συμμετοχής
Επόμενο άρθροΤο Εργαστήρι του Γ.Γκροτόβσκι-Τ.Ρίτσαρντς στο Απολλώνιο Ωδείο