Stand - up Science

Αρχείο Παίχτηκε από 16/04/2016 έως 23/04/2016
στο Ελληνικός Κόσμος
Διάρκεια: 60'
Σκηνοθέτης: Κώστας Βρεττός
Ερμηνεύουν: Στράτος Ασημέλλης, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Άννα Χριστοδούλου, Δημήτρης Δούκογλου, Αθανάσης Κουστένης, Αγγελική Κωνσταντινίδου, Τάκης Λάζος, Δημήτρης Μακρής, Νίκος Μουστάκας, Νίκος Παπαδημητρίου, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Δημήτρης Τσιμπίδας,

Περιγραφή

Το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την ομάδα Science Reactors για δυο ακόμα διασκεδαστικές παραστάσεις Stand - up Science Η επιστήμη στο «σανίδι»!

Περισσότερα

Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η ομάδα Science Reactors, μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, που μοιράζονται όλοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη τους και το πάθος να «ανοίξουν» το έργο τους στο κοινό, με τρόπο κατανοητό και ταυτοχρόνως διασκεδαστικό.

Έτσι, προέκυψαν οι παραστάσεις stand-up science. Tι είναι το «Stand-up science»; Δεν είναι άλλο από παραστάσεις κατά το πρότυπο του stand-up comedy, στις οποίες συμμετέχουν επιστήμονες, που παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο θέματα της επιστημονικής επικαιρότητας… και όχι μόνο!

Οι Science Reactors έκαναν το ντεμπούτο τους στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» τον περασμένο Σεπτέμβριο στη μεγάλη γιορτή της «Βραδιάς του Ερευνητή» που πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο». Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τους από το κοινό, επανέρχονται με πλούσιο, ανανεωμένο πρόγραμμα και καινούρια κείμενα με διαφορετική θεματολογία το καθένα, όλα όμως εξίσου απολαυστικά.

Οι επιστήμονες λοιπόν, βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή μετατρέποντας δύσκολα επιστημονικά ζητήματα σε κατανοητές ιστορίες. Και κυρίως, ιστορίες γεμάτες χιούμορ!

Ποια είναι η ομάδα Science Reactors

Η ομάδα αποτελείται από νέους επιστήμονες με στόχο την Επικοινωνία της Επιστήμης και «κτίζεται» σταδιακά τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο να βγει η γνώση από την τάξη και το εργαστήριο και με τρόπο γοητευτικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για την επιστήμη και την τεχνολογία

H ιδέα οφείλεται στην Ελένη Γραμματικοπoύλου, η οποία υπήρξε Υπεύθυνη του προγράμματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: «Επιστήμης Κοινωνία» από το 1993. Ξεκίνησε, κυρίως, με τους επιστήμονες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις τελευταίες διοργανώσεις του Famelab (διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων επιστημόνων στην επικοινωνία της επιστήμης, που διοργανώνει το British Council). Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν σε πολλές επιστημονικές διοργανώσεις, πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Στράτος Ασημέλλης, Χημικός, Υποψήφιος Δρ: Eye Fixed It
Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μαθηματικός: Θεωρία και απόδειξη
Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός: Μάνα θα πάω Γκαλαπάγκος
Δημήτρης Δούκογλου, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός: Φυσική Επιλογή και Εσύ
Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός: Η Γιαγιά μου, τα μαθηματικά και άλλες ιστορίες
Αγγελική Κωνσταντινίδου, Οικονομολόγος: Όταν το φαί μας… τρώει!
Τάκης Λάζος, Φυσικός: Ξάστερος ουρανός, βρεγμένα αυτοκίνητα.
Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας: Αγαπημένο μου ηλεκτροσόκ!
Νίκος Μουστάκας. Eπιστήμων Υλικών: Πέντε λεπτάκια ακόμα...
Νίκος Παπαδημητρίου, Χημικός- Μηχανικός: Πόσο άτακτος είσαι
Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Βιολόγος: When Harry met Sally
Δημήτρης  Τσιμπίδας, Αστροφυσικός: Κανείς δεν είναι άσφαλτος

Παρουσίαση: Δημήτρης Δούκογλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Ιδέα, σχεδιασμός, διοργάνωση: Ελένη Γραμματικοπούλου – «Επικοινωνία της Επιστήμης»