485

Αισχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ μια διαδρομή…

Αρχείο Παίχτηκε από 20/09/2019 έως 29/09/2019
στο «Τ» (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 80’
Μετάφραση: Γιώργος Φράγκογλου
Σκηνοθέτης: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνογραφία: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Διονύσης Καραθανάσης
Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη
Ερμηνεύουν: Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος

Περιγραφή

Μετά την περσινή επιτυχημένη πορεία της, η «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή» σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου, ανοίγει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τ, με έξι παραστάσεις από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα

Όταν ένας άνθρωπος του θεάτρου αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος, νιώθει ένα ιερό σύννεφο να τον ακολουθεί και να σκιάζει τα βήματά του. Το ίδιο περίπου αντιμετωπίζει και ένας θεατής όταν αναρωτιέται αν θα αντέξει να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση.  Στην παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή…» οι δημιουργοί της απελευθερώνονται από τα ιερά σύννεφα και οι θεατές απολαμβάνουν  το αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού γελώντας.

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές στην εποχή που παιζόταν στην αρχαία Αθήνα, αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων και δραματολόγων.

Δραματουργική επιμέλεια: Η ομάδα
Ειδικές κατασκευές σκηνικών: Γιώργος Μαυρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέκος Σπυριδάκης
Ψιμυθιολόγος: Ειρήνη Σιγανού
Γραφιστικός σχεδιασμός: Lacrimoza Design
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωσης παραγωγής – Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης
Παραγωγή: Alte Fablon

Περισσότερα: www.theatrot.gr | www.facebook.com/theatrot | www.facebook.com/events/712433909206055 (Facebook event παράστασης)

Φωτογραφίες

Βίντεο