Αντιγόνη

Διασκευή: Ανδρομάχη Μοντζολή
Σκηνοθέτης: Ανδρομάχη Μοντζολή
Ερμηνεύουν: Κρασανάκη Ιωάννα, Μαραγκάκη Ελευθερία, Μαρκάκη Eύα, Μαυράκη Χαρούλα, Μπραγουδάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Καλλιόπη, Σταυρουλάκη Αγγελική,Τζαγκαράκη Iωάννα, Τζανής Μάνος.

Σχετικά

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ανδρομάχη Μοντζολή και οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, με την υποστήριξη του συλλόγου "Σύλλογος Παιδαγωγών-Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ", θα παρουσιάσουν  παράσταση - σκηνική σύνθεση αποσπασμάτων της “ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ” του Σοφοκλή στα αρχαία, Νέα Ελληνικά και τα Γαλλικά.

Η "Αντιγόνη",σε διασκευή & σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και διδασκαλία Μάριας Κεφαλάκη, παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο στο πέτρινο θέατρο του δάσους Φουρνί, στις Αρχάνες, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ

Η παράσταση αυτή δίδεται στο πλαίσιο του Σεμιναρίου-Συνεδρίου «ΧΩΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΗΝΗ - Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ»που διοργανώνει η ερευνητική ομάδα THEATRAII από το Παρίσι με την επιστημονική Δ/νση της κας Μιράντας Σκουλάτουκαι στόχο την αλληλεπίδραση της έρευνας τριών πεδίων: Ανάλυση των έργων - Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία -  Χωροθέτηση του αρχαίου δράματος,από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 . Η συνάντηση θεωρητικών και καλλιτεχνών του αρχαίου θεάτρου γύρω από την έννοια του χώρου και τη σχέση του με το αρχαίο κείμενο, υπό τον τίτλο: "Χώροι Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονη σκηνή", θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλική, Αγγλική και Ελληνική γλώσσα.

Το Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο και Δ/ντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή.Οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους, συνεχίζουν την έρευνα και μελέτη του θεατρικού φαινομένου, στον μεταπτυχιακό κύκλο που τα τελευταία 10 χρόνια έχει συνεχή και ενεργό παρουσία στα θεατρικά δρώμενα του Ηρακλείου με σειρά πρωτότυπων και πειραματικών παραστάσεων και δράσεων.

Εισιτήρια: Με ελεύθερη είσοδο