ATHSTAGE FESTIVAL 2017

Αρχείο Παίχτηκε από 29/09/2017 έως 04/10/2017
στο Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη

Σχετικά

Ανακοινώθηκαν από την Αθηναϊκή Σκηνή οι παραστάσεις που επιλέχτηκαν για να συμμετάσχουν στην τελική φάση του ετήσιου Athstage Festival..

Το Φεστιβάλ, που έχει γίνει πια θεσμός, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και ο νικητής παίρνει σαν έπαθλο 10 ημέρες δωρεάν χρήσης του θεάτρου ενώ η παράστασή του συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριο της Αθηναϊκής Σκηνής για το έτος 2017-2018.

Το πρόγραμμα του Festival:

Παρασκευή 29/9 στις 21.00 ‘’Γκόλφω’’ του Σπύρου Περεσιάδη, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, θίασος ‘’Ονειρο – τεχνίτες’’.

Σάββατο 30/9 στις 19.00 ‘’Γκόλφω’’ του Σπύρου Περεσιάδη, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, θίασος ‘’Ονειρο – τεχνίτες’’.

Σάββατο 30/9 στις 21.30 ‘’Ομάδα Θεάτρου Playback’’ Δέκα. Συντονισμός: Λίλα Μουτσοπούλου

Κυριακή 1/10 στις 18.00 και στις 21.00 ‘’Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμμα’’ του Λουίτζι Πιραντέλο, Σκηνοθεσία: Γιώργου Βασιλείου.

Τετάρτη 4/10 στις 21.30 ‘’Ομάδα Θεάτρου Playback’’ Δέκα. Συντονισμός: Λίλα Μουτσοπούλου

Όλες οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή έξω από το Μετρό Ακρόπολης, Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα. Τηλ. 210 – 9222300.

Ο τελικός του Festival θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7-8/10 σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί εκ νέου.

Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους στη σελίδα της Αθηναϊκής Σκηνής στο Facebook.

Παρουσίαση συμμετοχών:

 


‘’ΓΚΟΛΦΩ’’ του Σπύρου Περεσιάδη
Θίασος: ‘’Ονειρο-Τεχνίτες’’
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία & διασκευή κειμένου: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Υπεύθυνη διοργάνωσης της παράστασης: Θεοδώρα Πουή-Σαμουρίδου
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιάππας
Φωτισμοί-Ήχος: Κωνσταντίνος Σιάππας
Κοστούμια-Σκηνικά: Θεοδώρα Πουή – Σαμουρίδου
Τραγούδι: Χαρά Γεωργακοπούλου & Εφραιμία Γιούλη

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):
Αναστασοπούλου Έλλη
Γεωργακοπούλου Χαρά
Γιούλη Εφραιμία
Γκουζούμα Αναστασία
Κούλη Ελένη
Μπαστά Ζωή
Μπουλάκου Κατερίνα
Νικολάου Βασίλης
Οκολίστα Κρισίλντα
Παπαδάκου Ναταλία
Σαλάκου Μελίσα
Φαίντ Άννα
Φασίτσας Θρασύβουλος
Φίλη Σοφία &
& Φιντάνης Χρήστος

Η παράσταση αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη και στη συγχώρεση που πολλοί μεγάλοι Έλληνες & ξένοι δραματουργοί έχουν υμνήσει με τα έργα τους ανά τους αιώνες. Μέσα από τον έμμετρο λογοτεχνικό λόγο του θρυλικού αυτού ειδυλλίου γινόμαστε κοινωνοί των διαχρονικών αυτών αξιών ,αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ανθρώπινα πάθη που τις αντιπαλεύονται. ‘’Αχ, η αγάπη μάνα μου, πεντάκριβη μανούλα ,δεν είναι χόρτο για να βγει με τόση ευκολία. Είν’ η αγάπη βάτος, που αν τύχει ,μάνα, και πιαστείς μέσα στις αγκαθιές του δεν ξεμπερδεύεις εύκολα, θα φύγεις λαβωμένη.’’ Σπύρος Περεσιάδης

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Κωνσταντίνος Τσακανάκης

 

Ομάδα θεάτρου Playback Δέκα

Συντονισμός:Λίλα Μουτσοπούλου, Αγγελική Κωστάλου Εικαστικός : Χρυσήλια Φακή Φώτα: Λίνα Νταμάνη Παίζουν : Χρύσα Ανδρώνη, Ελισσάβετ Δελακά, Κων/να Κλουβάτου, Θάλεια Κουντουράκη, Νίκος Μέλλος, Τόνια Πουρκού
Σε μια παράσταση θεάτρου playback δεν υπάρχει κείμενο… Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης… όποιος θεατής νοιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ακόμα κι ένα όνειρο που είδε… ή… που θα ήθελε να δει… και μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να το παίξει εκείνη την στιγμή… Αυτοσχεδιαστικά, με λόγο, ήχο, κίνηση και στοχεύοντας στην σουρεαλιστική ή συμβολική απόδοση της ιστορίας. Με όχημα την θεατρική παιδεία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ΘΕΑΤΡΙΚΗ απόδοση των ιστοριών και στόχο την εμψύχωση και επικοινωνία των θεατών.

 

"ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ"

Λουΐτζι Πιραντέλλο "Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα"

Με τους Ντίνο Κουμπάτη και Παντελή Γαρείο
και σε περιστασιακούς ρόλους: Θέμις Κοσσιώρη, Γιάννα Ζερβού, Χαρά Κολλιού, Μαρίνα Τραντάκη, Νικολέττα Μπακατσέλου, Μίτση Χριστοδούλου, Κατερίνα Δουργούτη, Σούζη Φωτίου, Ηλίας Γκατσονίδης, Γιώργος Μελλές, Κατερίνα Φιλιάγκου, Ντίνα Σαρρή, Φωτεινή Βιλλιώτη. Τραγούδι Γιάννης Ταννής.

Σκηνοθεσία Γιώργου Βασιλείου - Παντελή Γαρείου.

Υπόθεση: Η ανθρώπινη απελπισία, εδράζεται αυτό το βράδυ σε έναν σταθμό υπεραστικού τραίνου, όπου κάποιος αργοπορημένος ταξιδιώτης χάνει την νυχτερινή αμαξοστοιχία καιείναι υποχρεωμένος να περιμένει μέχρι το πρωΐ. Εκεί, θα τον συναντήσει τυχαία ο Άνθρωπος " με το λουλούδι στο στόμα" για να τον εισάγει στο μυστήριο του θανάτου, μέσα από μία προσωπική του διήγηση.