Δος Μοι Τούτον τον Ξένον

Αρχείο Παίχτηκε από 23/04/2016 έως 23/04/2016
στο 104
Διάρκεια: 70'
Τραγουδούν: Αθηνά Χιώτη

Περιγραφή

Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:15 θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά συνοδοιπορίας Θεού και ανθρώπων μέσα από το σμίξιμο δύο πολιτισμών, καθώς και δύο λαών. Από το διάσημο λαϊκό θρήνο “Wa Habibi” μέχρι το «Χριστός Ανέστη», τον περίφημο ύμνο για τη νίκη επί του θανάτου, συνταιριάζονται άσματα και λογοτεχνικά κείμενα για τα Πάθη αλλά και για την Ανάσταση Θεού και ανθρώπων.

Περισσότερα

Αραβικοί και Βυζαντινοί Ύμνοι της Μ. Εβδομάδας 

afisaki

στην Κεντρική Σκηνή του 104 Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 21.15

Η Αθηνά Χιώτη είναι η ερμηνεύτρια στη νέα μουσικοθεατρική παράσταση, που εμπνέεται από το αποκορύφωμα του Θεανθρώπινου Πάθους. Στην παράσταση, τόσο μέσα από ύμνους στα Αραβικά και στα Ελληνικά όσο και μέσα από λογοτεχνικά κείμενα επιχειρείται ένας παραλληλισμός ανάμεσα στα Θεία Πάθη και το Γολγοθά της προσφυγιάς. Σκιαγραφούνται τα κοινά στοιχεία των δύο «οδοιπορικών» και παράλληλα παρουσιάζονται οι δοκιμασίες, οι ατιμώσεις και οι προπηλακισμοί, όπως και η Σταύρωση και, κυριότερα, η Ανάσταση μέσα από ένα σύγχρονο και ανθρώπινο βίωμα.

Εκτός από την Αθηνά Χιώτη, συμμετέχουν οι Στέφανος Γανωτής στην αφήγηση και τη λύρα, ο Στέφανος Δορμπαράκης στο κανονάκι και η Κωνσταντία Δούκα στο ούτι. Την έρευνα και την καλλιτεχνική επιμέλεια των Αραβικών ύμνων έχει αναλάβει ο Roni Bou Saba.

 Η Αθηνά Χιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική το 2000, ενώ έκτοτε έχει μελετήσει και ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, όπως η παραδοσιακή, η Βυζαντινή, το Λυρικό τραγούδι, η ethnic jazz, τα Fados, τα Σεφαραδίτικα και τα Κέλτικα τραγούδια.

Μέσα από τα παραπάνω έχει διαμορφώσει ένα προσωπικό μουσικό ιδίωμα που ακροβατεί ανάμεσα σε παραδοσιακούς ήχους τόσο ντόπιους, όσο και διεθνείς.
Έχει συμμετάσχει στις 2 δισκογραφικές δουλειές των Lyre ‘n’ Rhapsody “Awakening the Muse” και «Κίρκη», αλλά και στον δίσκο «Μαστίχα Μύρισα» των Γιάννη Χούλη και Βασίλη Γκίκα. Επιπλέον, έχει υπάρξει μέλος αρκετών συγκροτημάτων και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.