Ενέδρες της Ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage

Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεύουν: Ζωνίτσα Σοφία, Κυπαρίσσης Μενέλαος, Νίνης Στέλιος, Ξένου Μαίρη, Πουλίδα Ελεάννα, Σολδάτου Σοφία – Μαίρη, Στυλιανού Αυγουστίνα, Φιλιάγκου Βασιλική

Περιγραφή

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο και ο ιδρυτής του Γιώργος Αρμένης τιμούν την επέτειο των τριάντα χρόνων από το θάνατο του Κάρολου Κουν με μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη. Στην παράσταση Ενέδρες της Ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage, που θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στο Φουαγιέ του Θεάτρου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν οι σπουδαστές του Γ´ έτους της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου – Γ. Αρμένη, σε διδασκαλία του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος υπογράφει και τη σύνθεση του κειμένου.

Περισσότερα

Προσωπικές ιστορίες που ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος σε ένα διαρκώς απειλούμενο δημόσιο χώρο υπογραμμίζουν την αξία της ατομικότητας και της ετερότητας, της δυνατότητας δηλαδή να μπορεί να αφηγηθεί κανείς ελεύθερα το δικό του βίωμα. Η μεταπολεμική Ελλάδα (Η Νίκη, Η Συναναστροφή), η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης (Το ταξίδι μακριά, Ο Ήχος του Όπλου και η Κασέτα) αλλά και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα (Σ῾ Εσάς που με Ακούτε) αποτελούν τις τρεις θεματικές ενότητες του κειμένου, που ερευνά το πολιτικό περίγραμμα της δραματουργίας της Αναγνωστάκη τα τελευταία πενήντα χρόνια σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ.

Ο τίτλος της παράστασης είναι δανεισμένος από το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη Εσύ μόνο το ξέρεις.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του Κάρολου Κουν, μετά την παράσταση, θα μιλήσουν προς τιμήν του οι: Γιώργος Αρμένης,  Ηλίας Λογοθέτης, Θανάσης Νιάρχος και Αντώνης Φωστιέρης.

 Σύνθεση κειμένου – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Video art: COM.ODD.OR
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Καρποδίνη