A kind of fierce

Αρχείο Παίχτηκε από 30/07/2016 έως 31/07/2016
στο Πειραιώς 260
Διάρκεια: 35' - 40' χωρίς διάλειμμα
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδρεου
Χορεύουν: Κατερίνα Ανδρεου

Περιγραφή

“Ο ξέφρενος ήρωας είναι εκείνος που ξέρει να ζει πλήρως το παρόν και να εκτιμά αυτό που του συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει” - Giordano Bruno
Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν'αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Περισσότερα

Κατερίνα Ανδρέου

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν'αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου «ελεύθερος χορός».

H Κατερινα Ανδρέου είναι χορεύτρια, χορογράφος και μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι. Αποφοιτώντας από το τμήμα Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλάζει πορεία και μελετά χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2007-2010). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και μετά την αποφοίτησή της με άριστα, συνεργάζεται ως χορέυτρια με την Hellenic Dance Company και με χορογράφους όπως Ιρις Κάραγιαν (εργο Crack) και Πωλίνα Κρεμαστά. Επίσης κάνει τις πρώτες απόπειρες χορογραφίας, και με το κομμάτι της Mala φτάνει στον τελικό του 5ου
διεθνούς διαγωνισμού χορογραφίας « No Ballet » στη Γερμανία.
Από το 2011 έως το 2013, με την υποστήριξη του ιδρύματος Αφών Πράτσικα, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΕSSAIS πάνω στη χορογραφική έρευνα και την περφόρμανς, στο χορογραφικό κέντρο CNDC d'Angers (υπό την διεύθυνση της χορογράφου Emmannuelle Huyhn), σε συνεργασία με το τμήμα χορού του πανεπιστημίου PARIS VIII. Αναπτύσσει περαιτέρω τη δική της δουλειά κάτω από την επίβλεψη και συνεργασία με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως Jennifer Lacey , Christian Rizzo, Claudia Triozzi, Loic Touzé και Nuno Bizarro. Το 2013, με υποτροφία του CNDC d'Angers, συνδέεται με τη χορευτική και μουσική σκηνή της Νέα Υόρκης όπου έχει την τύχει να γνωρίσει και να ανταλλάξει με καλλιτέχνες όπως DD Dorvillier, Steve Paxton, Marta Ziolec, Melinda Ring, Zeena Parkins. Παράλληλα, προσκαλείται από τους κριτικούς και συγγραφείς Yvane Chapuis et Franz Anton και συμμετέχει στο πρότζεκτ TRANSFABRIK (2013), ένα πρόγραμμα συναντήσεων, συζητήσεων και γραφής γύρω από τις πολιτικές επιμέλειας των
φεστιβάλ χορού μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Συνεισφέρει με δικά της άρθρα στην ομώνυμη έντυπη εκδοση που ακολουθεί.
Το 2015, ως υπότροφος του LongLifeBurning συμμετέχει στο πρόγραμμα DanceWeb του φεστιβάλ Impulstanz στη Βιέννη. Ως χορεύτρια και περφόρμερ, συνεργάζεται με τους χορογράφους DD Dorvillier (στα έργα A Catalogue of Steps, A Diary of an Image, Extra Shapes) et Emmanuelle Huynh (στο έργο TÔZAI!...) με τον εικαστικό Jocelyn Cottencin (έργο Monumental στο Centre Pompidou) και τον μουσικό Jeff Mills (video installation Time Tunnel) και Λενιώ Κακλέα (έργο Margin Release το οποίο συνόδευσε εξαρχής και συμμετέχει ως χορεύτρια στην εκδοχή παραστάσεων 2016 στην Brest και τη Marseille). Συμμετείχε επίσης στο συλλογικό πρότζεκτ Εmanticipation, μία ιδέα της Emmanuelle Huynh και του Francois Quintin, συμμετέχοντας στη δημιουργία και πεφόρμανς του συλλογικού δρώμενου με άλλους καλλιτέχνες στο ίδρυμα Fondation Lafayette Anticipation Paris (2014).

Η δική της χορογραφική δουλειά, έχει παρουσιαστεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Νέα Υόρκη, και συμπεριλαμβάνει το σόλο Manèges (Festival Critique, Angers/ Festival Passage-Recherche, Weimar/Plateforme 2014- Dancespace Project, New York), το ντουέττο Manèges vs Rbel fter m Heart, σε συνεργασία με την Anna Gaiotti (Palais de Tokyo, Paris / Festival Montpellier Danse, CCN Montpellier) και το τρίο Sable (CNDC Angers / Festival Montpellier Danse,CCN Montpellier ). Η τελευταία συνεργασία της με τις Jasmin Ihrac και Lynda Rahal, με τον τίτλο Objects of Contagion, έχει την υποστήριξη του ευρωπαικού δικτύου Life Long Burning (Wild Cards résidence 2015, CCN Montpellier), και μία πρώτη εκδοχή παρουσιάστηκε στη Lausanne (festival Urgent Paradise).

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, μετά το τέλος της παράστασης θα υπάρξει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίσει η Σύμβουλος Χορού, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, Ateliers de Paris Carolyn Carlson, Le Quartz

Mε την υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pasolini, Honolulu-Loic Touzé/ORO, La Métive, Le Pad, Volapuk.
Ευχαριστούμε τους: Anne Lise Le Gac, Lynda Rahal και Λενιώ Κακλέα

Ηχος: Κατερίνα Ανδρέου, Eric Yvelin
Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη
Παραγωγή: Mi-Mai