Φοβάσαι;

Αρχείο Παίχτηκε από 23/10/2016 έως 11/03/2017
στο Ιλίσια - Βολανάκης
Συγγραφέας: Άνταμ Σάιντελ
Σκηνοθέτης: Έλενα Καρακούλη
Ερμηνεύουν: Νίκος Ψαρράς (Μπιλ), Αλεξία Καλτσίκη (Νάνσυ), Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη (Τζοάν)

Περιγραφή

Λόγω μεγάλης επιτυχίας, οι παραστάσεις θα συνεχιστούν από 1η Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως τις 11 Μαρτίου 2017.

Το “Φοβάσαι“ είναι ένα ανατρεπτικό ερωτικό θρίλερ, με χιούμορ και κινηματογραφικό ρυθμό. Μια συναρπαστική ιστορία για τον φόβο, τον έρωτα, τις εμμονές, τα όρια, την προσδοκία. Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην «κανονικότητα» των σχέσεων. Φοβάσαι; Τι φοβάσαι περισσότερο; Τους άλλους; Τον εαυτό σου; Να αφεθείς; Να ερωτευτείς; Να πεθάνεις; Ή μήπως να ζήσεις;

Περισσότερα

AI6V3329 cine look colorizedS

Μια γυναίκα διαβάζει ένα βιβλίο σε ένα πάρκο. Ένας άνδρας την παρακολουθεί. Λίγο αργότερα, η γυναίκα βρίσκεται δεμένη στο υπόγειο του σπιτιού του. Της ζητά να ουρλιάξει δυνατά. Εκείνη γελάει. Του κάνει ερωτήσεις.

Ο άνδρας αποδιοργανώνεται. Ανοίγει την πόρτα, την αφήνει ελεύθερη. Η γυναίκα αρνείται να φύγει και αντιπροτείνει να ζήσουν μαζί.
Να αποδείξουν πως «μέσα από το κακό μπορεί να προκύψει κάτι καλό».
Η επόμενη μέρα, τους βρίσκει να παίρνουν μαζί το πρωινό τους, να συζητούν για τις προτιμήσεις τους και να ζουν μια κανονική ζωή. Ή μήπως όχι;
Μια γειτόνισσα χτυπά την πόρτα.
Παρά τις ρητές απαγορεύσεις του άνδρα, η γυναίκα θα της ανοίξει.
Η είσοδός της, είναι ο καταλύτης για όσα θα συμβούν στη συνέχεια..

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος απάγει μια γυναίκα που κάθεται αμέριμνη στο πάρκο. Την ναρκώνει και την μεταφέρει στο υπόγειο του σπιτιού του.

Θα γίνει η Νάνσυ το δωδέκατο θύμα του Μπίλ;  Ή, αυτή η βίαιη συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή και των δύο;

Σ’ αυτό το συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ του Άνταμ Σάιντλ, ο θεατής, μαζί με τους πρωταγωνιστές του, δοκιμάζει τα ρευστά όρια ανάμεσα στο κανονικό και στο νοσηρό, στο κωμικό και στο απαγορευμένο.

Μέσα από συνεχείς ανατροπές, όπου καταλυτικό ρόλο αποκτά η απρόβλεπτη γειτόνισσα τους Τζόαν, διαπιστώνουμε πως η επιθυμία για ανθρώπινη επαφή και αγάπη αντιπαλεύει  φόβους, τραύματα και ενοχές.

Το έργο του Άνταμ Σάιντελ (Catch the Butcher), παρουσιάστηκε πέρυσι στο 0ff Brodway Cherry Lane Studio Theatre, με μεγάλη επιτυχία. Το θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης, φιλοξενεί την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του έργου, συστήνοντας τον σημαντικό Αμερικανό συγγραφέα, στο ελληνικό κοινό..

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Επιμέλεια κίνησης, βοηθός σκηνοθέτη: Φαίδρα Σούτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου, Κώστας Ξενόπουλος
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.