Human Constructions

Αρχείο Παίχτηκε από 15/06/2016 έως 15/06/2016
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
Σκηνοθέτης: Σοφία Κονδυλιά
Ερμηνεύουν: Σοφία Κονδυλιά

Περιγραφή

To έργο «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» συνεχίζει τα ταξίδια του και ετοιμάζεται για τις τελευταίες του στάσεις για αυτή τη σεζόν!!!

Περισσότερα

Μετά από παραστάσεις σε Αθήνα (ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και Θεσσαλονίκη (Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη) με μεγάλη μας χαρά και τιμή ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στο INPORT FESTIVAL, που διοργανώνεται από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί μαζί με άλλες 11 επιλεγμένες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις νεανικής και πρωτότυπης δημιουργίας με κοινό ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ.

 

HUMAN CONSTRUCTIONS
Μία solo lecture performance βασισμένη στην έρευνα 
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΧΟΡΟΣ
με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία

σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της
Σοφίας Κονδυλιά

INPORT FESTIVAL 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of Piraeus
15 Ιουνίου |
June 15th
19.00
 

Η παράσταση είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διεργασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων.

«Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…»

Το έργο συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη του τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου. 

Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή …
και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς… αυτό που φτιάχνεις.

Συντελεστές: 

Σύλληψη | Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
Σχεδιασμός σκηνικού: PV 
Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφίες:
pv, Μαριάνα Μπολάνο, Μάνος Γαρυφάλλου
Σχεδιασμός αφίσας:
pv, Σοφία Κονδυλιά
Διάρκεια: 40’

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται. 

Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας
INPORT
15-16 Ιουνίου
ώρα έναρξης [Η
UMAN CONSTRUCTIONS] 19:00

ώρα έναρξης του φεστιβάλ 17:00 
Γενική ημερήσια είσοδος: 5 ευρώ
 
Κρατήσεις στα εκδοτήρια του θεάτρου
 
τηλ: 210 4143310 & 210 4143320
 


Δείτε συνέντευξη της χορογράφου εδώhttps://artic.gr/sofia-kondulia-sunenteuxi/40897/


Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ:
http://www.dithepi.gr/el/events/?eid=4383
Fb page: 
Sofia Kondylia DANCE + Architecture 
https://www.facebook.com/Sophia.Kondylia/

 

Η Σοφία Κονδυλιά αποφοίτησε το 2012 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ. Εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Έχει παρουσιάσει χορογραφική δουλειά σε χώρους και φεστιβάλ της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Σκυτάλη, Team in progress, Saltator, Ntalika, Ρέον. Η προσωπική της έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της χορογραφίας με την αρχιτεκτονική σύνθεση διερευνώντας χορογραφικούς τρόπους που δανείζονται στοιχεία από τους δύο χώρους.  Έχει συγγράψει τη διάλεξη: «Αρχιτεκτονική και Χορός: θεωρία, σύνθεση, άσκηση», την οποία παρουσίασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Αθήνας(2010) και της Ξάνθης(2013), στο studio χορού «Present Body» (2013) και στο festival Vault Openseptember 4 (2015). Αυτό το έτος ασχολείται με ένα ανοιχτό χορογραφικό πείραμα μέσα από τη διεξαγωγή εργαστηρίων σύνθεσης solo, στα οποία δοκιμάζει τα συμπεράσματα της προσωπικής της έρευνας σε άλλους καλλιτέχνες. Παράλληλα, ετοιμάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά, τη διάλεξη “Human Constructions”, που παρουσιάζει την έρευνα και έχει κεντρικό θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία.