Η πτώση του οίκου των Άσερ

Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Έντγκαρ Άλλαν Πόε
Διασκευή: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνοθέτης: Γιώργος Σίμωνας
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Λιναρδάκης, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Μαριάννα Λάζαρη, Νατάσσα Σταφανάτου

Περιγραφή

Ένα από τα πιο γνωστά [και πιο τρομαχτικά] διηγήματα του Αμερικάνου Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ανεβαίνει από την ομάδα Μάνσαφτ [Βόρνεο, Ο Αιγόκερως] για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Rabbithole.

Περισσότερα

Ύστερα από μια πρόσκληση που έλαβε, ένας ανώνυμος επισκέπτης καταφτάνει στην οικία του Ρόντερικ Άσερ- παλιού συμμαθητή και παράδοξου φίλου. Έχοντας πληροφορηθεί πως ο οικοδεσπότης πάσχει από μιά σπάνια και ανίατη ασθένεια αποφασίζει να περάσει κάποιες μέρες στο πλάι του. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ανακαλύπτει πως η ασθένειά του σχετίζεται με την αδερφή του την Μαντλίν και την δυσοίωνη κατάσταση στην οποία αυτή βρίσκεται.

Παράλληλα, αλλόκοτα πράγματα στοιχειώνουν το σπίτι και αυτούς που το κατοικούν...

Ένα από τα πιο γνωστά [και πιο τρομαχτικά] διηγήματα του Αμερικάνου Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ανεβαίνει από την ομάδα Μάνσαφτ [Βόρνεο, Ο Αιγόκερως] για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Rabbithole.

Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική, ψυχαναλυτική προσέγγιση του έργου αυτού, μέσα από μια διασκευή για την οποία εργάστηκαν αρκετοί ηθοποιοί ως σύνολα, χωρίς όμως να ανέβει στην σκηνή. Φέτος, η ομάδα Μάνσαφτ πήρε την απόφαση να προσεγγίσει πάλι το διήγημα του Πόε και την μελέτη που έχει γίνει με σκοπό να το παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις.

Η παράσταση πειραματίζεται με την ψυχολογία του κοινού μέσα από αυτό που βλέπει και επεξεργάζεται: μια απλή επίσκεψη ενός άντρα σε ένα σπίτι που μετατρέπεται σε διαμονή με τον τρόμο να υποβόσκει. Ένα παιχνίδι του μυαλού ουσιαστικά που γεννά συνειρμούς και στοχεύει στις αισθήσεις.

Από την ομάδα Mannschaft [Μάνσαφτ]

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Τώνια Ράλλη
Ειδικά εφέ / Μακιγιάζ: Αλέξανδρος Λόγγος
Φωτογραφία: Μαρία Τούλτσα
Αφίσα/ Web: Αριάδνη Μιχαηλάρη
Φωτισμοί: Γιώργος Σίμωνας

Μια παραγωγή της Mannschaft [ensemble gruppe]

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ

ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ Κ.Τ.Λ.

  • Για λόγους διαφύλαξης της παραστασιακής εικόνας των προσώπων, όπως και καταστάσεων που εμφανίζονται, το φωτογραφικό υλικό δεν απεικονίζει εικόνες των ηθοποιών [ή και άλλων ειδικών εφέ και αντικειμένων] παρά μόνο απόψεις του χώρου του Οίκου των Άσερ: είναι στην προσωπική ευχέρεια του εκάστοτε θεατή να εξακριβώσει τι γίνεται μέσα σε αυτόν χώρο.