Ηλέκτρα project

Σκηνοθέτης: Περικλής Μοσχολιδάκης
Ερμηνεύουν: Μαθητές στο Τμήμα Υποκριτικής του Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο των Αλλαγών

Περιγραφή

Η παράσταση που ανέβηκε στις αρχές Ιουνίου στον Τεχνοχώρο Cartel, ως καρπός του Τμήματος Υποκριτικής του Αρχαίου Δράματος, που διδάσκει ο Περικλής Μοσχολιδάκης στο Θέατρο των Αλλαγών, και εξέπληξε θετικά τους θεατές, επανέρχεται.

Στις 6,7,8 και 9 Οκτωβρίου, στις 20.00, στον ίδιο χώρο, οι θεατές θα έχουν την ευχαρίστηση να παρακολουθήσουν μια παράσταση που στηρίζεται στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, και περιλαμβάνει επίσης κείμενα του Αισχύλου, του Ευριπίδη, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Περικλή Μοσχολιδάκη.

Περισσότερα

Πρόκειται για μια επαναπροσέγγιση του Αρχαίου Δράματος με μια φρέσκια ματιά και μελετά το φαινόμενο "Ηλέκτρα" σ΄ όλες τις διαστάσεις του. Είναι καρπός της συλλογικής προσπάθειας όσων συμμετέχουν στο Τμήμα Υποκριτικής του Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο των Αλλαγών που διδάσκει ο Περικλής Μοσχολιδάκης.

Δουλέψαμε τα έργα, μελετήσαμε κείμενα που έχουν γραφτεί γι' αυτά, και η παράσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να προσεγγίσουμε το Αρχαίο Δράμα με την αγάπη, τον σεβασμό, τη συγκίνηση αλλά και την ανατρεπτική διάθεση που του αξίζει.