Κάτω κόσμος

Αρχείο Παίχτηκε από 03/03/2016 έως 13/03/2016
στο
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Δουμανίδου
Ερμηνεύουν: Ευρώπη Αργυροπούλου, Δημήτρης Βασιλειάδης, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, 'Αννα Μαρία Γάτου, Δουμανίδου Βαρβάρα, Όλγα Καλαμάρα, Γιώργος Καλπακίδης, Θεοδώρα Κωστάκου, Γιώργος Μπουφίδης, Νίκος Νικολαίδης, Μαρία Σεμερτζίδου, Αριάνα Τσάιτα, Ακριβός Ζερβός, Παναγιώτης Σακούλας  

Περιγραφή

Το «Θέατρο του Άλλοτε» παρουσιάζει την παράσταση Κάτω Κόσμος, βασισμένη στα 3 δημοτικά τραγούδια: ‘’Γιατί είναι μαύρα τα βουνά’’, ‘’Λυγερή στον ‘Αδη’’, ‘’Του Νεκρού Αδελφού’’.

Περισσότερα

Για 8 παραστάσεις

Ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν κόσμο που μας άφησε..
Ο νεκρός αδελφός,
Η πεθαμένη κόρη,
Τα κουφάρια των νεκρών που ακόμη δεν ξέχασαν.
Η σημασία και η δόνηση της φράσης. Η δυναμική της εικόνας, το ξύπνημα του αίματος, η ανατριχίλα της στιγμής. Η ξέπνοη κατάρα και οι φασματικές φιγούρες σαν ξύλινοι σταυροί. Οι ρυτίδες και τα αυλάκια. Τα σπλάχνα που γίνονται ασπίδα. Το φως που γίνεται σκοτάδι. Ένα σκούρο, πηχτό, σμιγάδι παράδοσης και λαογραφίας.
Το πάντρεμα των νέων και το θάψιμο τους στο κρύο χώμα. Ο βίαιος χωρισμός τους και η απελπισία. Το σχίσιμο της ψυχής και το γδάρσιμο της. Οι μέρες και οι νύχτες των ανθρώπων, μέσα στις ανελέητες εποχές. Τα γλέντια και οι χαρές τους. Τα δάκρυα και οι σπαραγμοί. Τα τραγούδια και τα μοιρολόγια. Οι μουσικές και οι ήχοι του κόσμου εκείνου.
Και κάπου εκεί ο Χάροντας.
Δίκαιος και παντοτινός.
Η σκιά των πάντων.
Ο Δρόμος για τον Κάτω Κόσμο.

Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Μουσική: Ακριβός Ζερβός – Παναγιώτης Σακούλας
Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Βασιλειάδης
Κατασκευή μάσκας: Δημήτρης Βασιλειάδης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Συμεωνίδης
Επιμέλεια trailer : Τόμης Βρακάς – Κώστας Βρακάς
Τεχνική επιμέλεια: Κώστας Τόμπορης

Βίντεο