Λέλα Καραγιάννη - Η Μάνα της Αντίστασης

Αρχείο Παίχτηκε από 15/02/2017 έως 15/02/2017
στο Πολεμικό μουσείο

Περιγραφή

Η «Λέλα Καραγιάννη-Η Μάνα της Αντίστασης», ο συγκλονιστικός μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου με τη Μαίρη Βιδάλη, εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη και μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο την Τετάρτη 15 Φεβ 2017 και ώρα 21:00 για μια και μοναδική παράσταση.

Περισσότερα

H  Λέλα Καραγιάννη  σφράγισε με τη θυσία της, λίγες μέρες πριν την Απελευθέρωση, τη μεγάλη προσφορά της οργάνωσης της στον αγώνα.

Την  Μαίρη  Βιδάλη που αγαπήθηκε από τα πρώτα της βήματα με τη συγκινητική της  ερμηνεία στην κινηματογραφική βιογραφία της πιο νέας ηρωίδας της Κατοχής, Ηρώς  Κωνσταντοπούλου (17 σφαίρες για έναν άγγελο), επέλεξε ο καταξιωμένος στο είδος  συγγραφέας, Γιώργος  Α.  Χριστοδούλου κι η εγγονή της, Λέλα  Β.  Καραγιάννη να  ενσαρκώσει τη “Μάνα Καραγιάννη”.

Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.  Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν.

Facebook σελίδα του θεάτρου, όπου συγκεντρώνονται κριτικές, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, video κλπ: https://www.facebook.com/diachronotheatre?fref=ts

Συντελεστές:
Κείμενο: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Σύνθεση προβολών: Κατερίνα Μαντέλη
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής