Ο γέρος και η θάλασσα

Αρχείο Παίχτηκε από 26/10/2016 έως 18/12/2016
στο Faust
Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ
Διασκευή: Σοφία Αντωνίου
Σκηνοθέτης: Σοφία Αντωνίου
Ερμηνεύουν: Σοφία Αντωνίου, Βασιλεία Ιγγλέση, Έμμη Χάλαρη, Γιώργος Χοντζόγλου

Περιγραφή

«Η ζωή κάθε ανθρώπου, ειπωμένη αληθινά, είναι ένα μυθιστόρημα», έλεγε ο Χέμινγουεϊ και έχει, σε κάθε εποχή, εκατομμύρια αναγνώστες να πιάνονται από τις λέξεις του. Η ομάδα Salao μεταφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (!) το έργο του Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ «Ο Γέρος και η Θάλασσα» στην θεατρική σκηνή του Faust, το οποίο έχει μέχρι στιγμής πρωτοφανή απήχηση στο κοινό.
Οι θεατές έρχονται και φεύγουν εντυπωσιασμένοι, πλήρεις και έτοιμοι να συναντήσουν στις σελίδες του τον νομπελίστα συγγραφέα που «σε όλη του τη ζωή κοίταζε τις λέξεις σαν να τις έβλεπε για πρώτη φορά».
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι παραστάσεις θα παραταθούν για δύο επιπρόσθετα Παρασκευοσαββατοκύριακα ως τις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα

Τέσσερις ηθοποιοί κι ένας μουσικός αναπαριστούν επί σκηνής το σπουδαίο αυτό έργο με τεχνικές αφηγηματικού και σωματικού θεάτρου. Με κεντρικό χαρακτήρα τον γέρο ψαρά, οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν τους ρόλους της θάλασσας, του ξιφία, των καρχαριών και του μικρού φίλου του γέρου, του Μανολίνο. Η μουσική, ζωντανή και ηχογραφημένη αποτελεί βασικό στοιχείο της παράστασης, καθώς δημιουργεί την ατμόσφαιρα του θαλασσινού αυτού έργου.

Συντελεστές:
Σκηνικά & κοστούμια: Ιφιγένεια Δούρα, Σοφία Αντωνίου
Επιμέλεια μουσικής: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Βαΐου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μακρυγιάννης

11 ΣΧΟΛΙΑ