Όπου Γιώργος και μάλαμα…

Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Μακρής
Σκηνοθέτης: Άννυ Λούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Μουσική: Σπύρος Γκούμας (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Άννυ Λούλου, Αριστογείτονας Κώτσας
Παίζουν μουσική: Σπύρος Γκούμας(μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργος Χαρατσής(μπουζούκι, τραγούδι), Σοφία Κονταράτου(τραγούδι-κρουστά), Γιώργος Μακρής(τραγούδι), Δημήτρης Γκούμας(κιθάρα), Φωτεινή Καράμπαμπα(μπαγλαμά)

Περιγραφή

Μια θεατρική-μουσική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή-μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μητσάκη

Περισσότερα

Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες παραστάσεις της θεατρικο - μουσικής παράστασης «Όπου Γιώργος και μάλαμα…» αφιερωμένες στο ποιητή -μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μητσάκη στον Πολυχώρο «διέλευσις», ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, μουσικός Σπύρος Γκούμας και το μουσικό σχήμα  «Παραπεταμένοι», σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Άννυ Λούλου και Αριστογείτονα Κώτσα, παρουσιάζουν και στη νέα θεατρική περίοδο τη μουσικο - θεατρική παράσταση «Όπου Γιώργος και μάλαμα…» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 Η λιτή δραματοποίηση του αφιερώματος βασίστηκε στο βιβλίο του Νίκου Οικονόμου με τίτλο «Γιώργος Μητσάκης-Αυτοβιογραφία», (Εκδόσεις του Εικοστού πρώτου, 1995).

Ο Γιώργος Μητσάκης, με το προσωνύμιο «δάσκαλος» αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, κάνοντας έναρξη της δισκογραφικής του παρουσίας, ασχολήθηκε πολύπλευρα με το λαϊκό μας τραγούδι. Αξιοποιώντας την ιδιαίτερη  μουσική του έκφραση και  τη στιχουργική-νοηματική του δεινότητα δημιούργησε ένα μοναδικό μουσικό έργο που ισορροπεί ισάξια τον στίχο με την μουσική. Αν και το έργο του Γιώργου Μητσάκη ταξιδεύει πολλές δεκαετίες στις καρδιές των ανθρώπων, ένα μεγάλο μέρος του παραμένει άγνωστο στο ευρύτερο κοινό.

Οι παραστάσεις, που έχουμε προγραμματίσει, έχουν ως στόχο να προβάλλουν το έργο του Γιώργου Μητσάκη συνεχίζοντας τις προηγούμενες προσπάθειες που έχουν γίνει και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παραπέρα διερεύνηση του ποιητικού-μουσικού έργου του «δάσκαλου».

 Βοηθός φωτιστή: Βιολέτα Κυριάκου