Παιδιών ερμηνείες... Ελλήνων συνθέσεις

Αρχείο Παίχτηκε από 10/03/2017 έως 10/03/2017
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σκηνοθέτης: Μαρίας Μιχαλοπούλου
Χορεύουν: Σχολή Κλασσικού & Σύγχρονου Χορού «Ballet Βασιλείου».

Περιγραφή

Τα “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ”, ένας χώρος φτιαγμένος για παιδιά με σκοπό να τα φέρει πιο κοντά στην τέχνη και να τα κινητοποιήσει μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παρουσιάζει στις 10 Μαρτίου 2017 την μουσική παράσταση «Παιδιών ερμηνείες... Ελλήνων συνθέσεις» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας)

Περισσότερα

Τα παιδικά χορωδιακά σύνολα «Καλλιτεχνήματα» παρουσιάζουν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών έργα Ελλήνων συνθετών γραμμένα για παιδική χορωδία με θέμα το παιδί, την φύση και την πατρίδα.

Με γνώμονα να προωθήσουμε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και να χαρίσουμε στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία έκφρασης και δημιουργίας, σας προσκαλούμε σε μία μουσική βραδιά στην οποία η νέα γενιά συναντά την παράδοση και γίνονται συνοδοιπόροι με άρωμα ελληνικό.

Θα ακουστούν τραγούδια των Α. Καψάσκη, Μ. Θεοδωράκη, Ε. Οικονομοπούλου, Μ. Τζινιόλη, Στ. Βασιλειάδη, Δ. Κανάρη, Στ. Ζώρζου, Β. Μακρίδη, Β. Γούλα, Μπ. Κανά, Φ. Κοσώνα, Μ. Καλομοίρη, Β. Ανδρεόπουλου και Δ. Μηνακάκη.

Μια παράσταση φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά με γνώμονα τις ομορφιές και τις μνήμες του τόπου μας, υπό την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Μαρίας Μιχαλοπούλου.

 Τραγούδια πλαισιωμένα από την Θεατρική ομάδα «Καλλιτεχνήματα» υπό την καθοδήγηση της Τόνιας Οικονόμου, κείμενα γραμμένα από την ομάδα δημιουργικής γραφής υπό την καθοδήγηση της Τασούλας Βουτσινά και σκηνικά φτιαγμένα από την ομάδα ζωγραφικής & χειροτεχνίας των μικρών μας φίλων, υπό την επιμέλεια της Αμαλίας Τσώτα, συνθέτουν μια μοναδική παρουσίαση που μας φέρνει πιο κοντά στην Ελληνική παράδοση και τις ομορφιές της.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά».

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διδασκαλία – Διεύθυνση: Μαρία Μιχαλοπούλου