Περιμένοντας τον Γκοντό

Αρχείο Παίχτηκε από 10/11/2017 έως 26/01/2018
στο Άλφα
Συγγραφέας: Σάμιουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθέτης: Στέλιος Γιαννακός
Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης
Μουσική: Θανάσης Ισιδώρου
Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος: Στέλιος Γιαννακός, Εστραγκόν: Θανάσης Ισιδώρου, Αγόρι : Δημήτρης Μαμιός
Παίζουν μουσική: Μουσικός 1/ Πότζο : Σταύρος Μαρκάλας, Μουσικός 2/ Λάκυ/

Περιγραφή

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει το πιο σπουδαίο έργο του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», με διαφορετική ματιά, με μία ομάδα νέων ηθοποιών και δημιουργών.

Περισσότερα

1η θέση στο 1ο Duet Yourself Festival

«Η επιτυχία του Περιμένοντας τον Γκοντό βασίστηκε σε μια θεμελιώδη παρεξήγηση. Κοινό και κριτικοί επέμεναν να ερμηνεύουν με αλληγορικούς ή συμβολικούς όρους ένα έργο που αντιστέκεται διαρκώς σε οποιαδήποτε οριστική ερμηνεία». Samuel Beckett

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό. Η αναμονή τίθεται σαν βασική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κατάσταση όπου η ροή του χρόνου βιώνεται στην πιο καθαρή της μορφή. Οι δύο ήρωες νιώθουν την ανάγκη να γεμίσουν την ατέλειωτη αναμονή και να καταπολεμήσουν το αίσθημα ματαιότητας, πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στη διατήρηση ελπίδας και την παραίτηση. Οι πράξεις τους είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, η άμυνα τους έναντι της παθητικότητας. Το παιχνίδι τους μοιάζει ταυτόχρονα μάταιο και αναγκαίο, κωμικό και ηρωικό, δίνει την αίσθηση μιας γλυκόπικρης γιορτής.

Καλλιτεχνική επίβλεψη: Κώστας Γάκης
Φωτογραφία-Γραφικά: Advart- fertile underground
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ – ΙΔΕΑ Ε.Ε

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Βλαδίμηρος: Στέλιος Γιαννακός
Εστραγκόν: Θανάσης Ισιδώρου
Μουσικός 1/ Πότζο : Σταύρος Μαρκάλας
Μουσικός 2/ Λάκυ/ Αγόρι : Δημήτρης Μαμιός

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χθες επισκέφτηκα για πρώτη φορά το θέατρο Άλφα-Ιδέα, στα πλαίσια του 'Περιμένοντας τον Γκοντό'. Έχοντας διαβάσει το αντίστοιχο βιβλίο παλιότερα, εστίασα περισσότερο στο κομμάτι της σκηνοθεσίας και υποκριτικής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το εξαιρετικό κείμενο. Πρόκειται για έργο που ψυχαγωγεί και προβληματίζει, οδηγώντας τον θεατή άλλοτε να ψάχνει για κρυμμένους συμβολισμούς και άλλοτε να αφήνεται στη γοητεία του παράλογου. Τα σκηνικά λιτά - ένα δέντρο στην ουσία - και οι ερμηνείες υπέροχες απ'όλους. Περιμέναμε τον Γκοντό μέχρι τις 8 παρά τέταρτο περίπου. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.