Πρώτη ώρα

Διάρκεια: 45΄
Συγγραφέας: Jörg Menke-Peitzmeyer
Μετάφραση: Μαρία Τζίμου
Σκηνοθέτης: Ροδιά Βόμβολου - Τάσος Αγγελόπουλος
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σπορίδης

Σχετικά

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων Υπόθεση Β, Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας, Ντόμπρε Ντεν και (Δεν) είμαι προ, η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ συμπεριλαμβάνει ξανά στο πρόγραμμά της μία παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ταξιδεύει εύκολα και μπορεί να παρουσιαστεί σε χώρο του σχολείου.

Εφηβικό θέατρο μέσα στη σχολική τάξη για μαθητές από 12 μέχρι 18 χρονών.

Ένας καινούργιος μαθητής φτάνει στο σχολείο και προτείνει στους συμμαθητές του κάτι ασυνήθιστο: μπορούν να κάνουν μαζί του ό,τι θέλουν, αλλά μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά της πρώτης ώρας. Την υπόλοιπη ώρα θα τον αφήσουν στην ησυχία του, ώστε να παρακολουθήσει το μάθημα.

Η Πρώτη Ώρα του Jörg Menke-Peitzmeyer είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος, που έχει παρουσιαστεί από πολλά κρατικά και ιδιωτικά θέατρα στη Γερμανία και στην Αυστρία. Έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο Θεατρικού Έργου 2006 στη Γερμανία. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε κάθε σχολείο, από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του καθηγητή τους. Κάθε παράσταση, μαζί με μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά, αντιστοιχεί συνολικά σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά). Η παράσταση συνοδεύεται από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τις δράσεις εντός της τάξης.

Κίνηση: Ροδιά Βόμβολου
Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

Εισιτήρια: Μπορείτε από τώρα να κλείσετε ημερομηνία για ομάδα παιδιών σε πρωινή καθημερινή παράσταση. Η νέα εκπαιδευτική παράσταση, έχει μειωμένο εισιτήριο για ομάδες παιδιών, με τιμή μόνο 2 ευρώ για κάθε παιδί.
Κρατήσεις: 6948366107