The Hero - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 01/04/2016 έως 06/04/2016
Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη
Χορεύουν: Νώντας Δαμόπουλος

Σχετικά

Χορευτική Performance

Περιοδεία σε Τρίκαλα, Κέρκυρα, Κοζάνη

© Δέσποινα Σπύρου

Σοφία Μαυραγάνη

 The Hero

 

  ΤΡΙΚΑΛΑ Πνευματικό Κέντρο1 Απριλίου στις 21.00

ΚΕΡΚΥΡΑ - Garage Performing Arts Center – 3, 4 Απριλίου στις 21.00

ΚΟΖΑΝΗ Θεατροδρόμιο6 Απριλίου στις 21.00

Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στην Αθήνα (Νοέμβριος ’15 – Ιανουάριος ’16), το έργο της Σοφίας Μαυραγάνη, «The Hero», ξεκινάει την περιπέτειά του στις σκηνές της ελληνικής περιφέρειας και ανακοινώνει τις πρώτες στάσεις του ταξιδιού του.

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα (1 Απριλίου, Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων), συνεχίζει στην Κέρκυρα (3 & 4 Απριλίου, Garage Performing Arts Center) και αμέσως μετά παρουσιάζεται στην Κοζάνη (6 Απριλίου, Θεατροδόμιο).

Ο ήρωας της παράστασης, μας καλεί σε ένα σκηνικό ταξίδι και μας διηγείται την δική του αγωνία, με σκωπτική και παιγνιώδη διάθεση. Μια σόλο χορευτική περφόρμανς με τον ταλαντούχο Νώντα Δαμόπουλο.

Είναι οι ήρωες αποτέλεσμα ευφάντασης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν; Η χορογράφος μελετά περιπτώσεις από το μυθολογικό ήρωα έως τον σούπερ-ήρωα φλερτάροντας με την προκλητική γοητεία της ίδιας της έννοιας του ηρωισμού. Στο «The Hero» συνθέτει ένα υβριδικό και πολυμορφικό ήρωα ο οποίος έρχεται να μας εξηγήσει το ανεξήγητο.

Η Σοφία Μαυραγάνη δημιουργεί παραστάσεις με όρους παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο χιούμορ. Αυτό που ερευνά με τα έργα της είναι η ίδια η ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. Πειραματίζεται με τα συστατικά και τα όρια του, αλλοιώνοντας τις συνθήκες που το ορίζουν και εισάγοντας στοιχεία απρόβλεπτα και μεταβλητά.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Π. (Αντώνης Παλάσκας), ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των Stereo Nova, οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Κλωτσοτήρα και το κοστούμι του Παύλου Θανόπουλου.

Συντελεστές:
Ιδέα - Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη
Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας
Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη
Κοστούμια - Σκηνικός Χώρος: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας
Ερμηνεία – Συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης
Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes
Επιστημονικός συνεργάτης: Αγνή Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου
Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης
Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: FINGERSIX

 

ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
«Αποκαθηλώνοντας στερεότυπα. Η Σοφία Μαυραγάνη καταθέτει την έμπνευση - δημιουργία της με δομή ακριβείας στα σημεία της και με μεγάλο προσόν το χιούμορ. Αναδεικνύοντας τη διττή όψη του παιγνίου», Δημήτρης Τσατσούλης - Imerodromos.gr

«Το Hero είναι μια παράσταση που αξίζει να δει κανείς τόσο για το ουμανιστικό μήνυμα της χορογράφου όσο και για την κινησιολογική και μινιμαλιστική της πρωτοτυπία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον όπως εκφράζεται μέσα από τον πειραματικό πρωταγωνιστή της», Ναταλία Κουτσούγερα Dancetheater.gr

«Aξιομνημόνευτος ο Νώντας Δαμόπουλος», Μαρίλια Καίραρ - Kulturosupa.gr

 Για τη Σοφία Μαυραγάνη:
Είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making  στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα, καθώς και σε φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIRfestival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.ά.).  Μαζί με την ομάδα amorphy, πραγματοποίησε τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί σε 13 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία). Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

 Για το Νώντα Δαμόπουλο:
Αθήνα, 1986. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου (2010-2012) και Τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως αθλητής έχει ασχοληθεί αγωνιστικά με την Ελληνορωμαϊκή Πάλη και με τον Κλασικό Αθλητισμό. Ως χορευτής-ερμηνευτής εργάζεται εντατικά από το 2008 με χορογράφους όπως: Πατρίτσια Απέργη (Dopa, ERA poVERA, Planites), Τζένη Αργυρίου (Memoria Obscura), Ίρις Κάραγιαν (Tracing), Χάρης Κούσιος (manII, Manouvres), Σοφία Μαυραγάνη (The Hero), Λιατζιβίρη Χρυσηίς, Αβρά Νατάσα. Έργα στα οποία συμμετέχει έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Full Moon Dance/Eλσίνκι, AIRWAVES, Dance Meeting International Festival/Τίρανα, City To City Cabaret/ Zάγκρεμπ, Φεστιβάλ Δημητρίων/ Θεσσαλονίκη, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ARC of Dance/Αθήνα, Festival De Dance/Αβινιόν, κ.ά.)000

Ο ίδιος ερευνά την σχέση αθλητισμού και παραστατικών τεχνών. Δείγμα της έρευνάς του με τίτλο "demarage" με αθλητές-ερμηνευτές παρουσιάστηκε στο SCALE #01 festival.

 Δείτε περισσότερα εδώ:
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1708559936094565/
WEB PAGE: http://www.sofiamavragani.com/#!the-hero/c1qfo


Βίντεο