Του ήλιου και του Φεγγαριού - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 28/06/2016 έως 30/08/2016
Σκηνοθέτης: Κώστας Τσιάνος
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας, Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αριστέα Στεργιούλη, Χρήστος Χαλβατζάρας

Σχετικά

Πέμπτη 4/8 στις 21:15  στα Φάρσαλα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο

Παρασκευή 5/8 στις 21:15 στο ΝΕΟΧΩΡΙ (Δήμου ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο

Σάββατο 6/8 στις 21:15 στην ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» με είσοδο 8€ και παιδικό-Μαθητικό-Ανέργων 5€.

Παρασκευή 26/8 στις 21:15 στις Συκεές Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ.

Τρίτη 30/8 στις 21:00 στον ΤΥΡΝΑΒΟ, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΤΟΜΙ» στον «Προφήτη Ηλία», με είσοδο 8€ και 5€ το Φοιτητικό-Ανέργων.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας που έκανε ο Κώστας Τσιάνος  πάνω στη λαϊκή μας παράδοση όπως εκφράζεται μέσα από τη μουσική, το χορό ,το τραγούδι, την ενδυμασία, τα λαϊκά δρώμενα, καθώς και της σκηνοθετικής του κατάθεσης στην αρχαία τραγωδία και κωμωδία, στο κωμειδύλλιο και το Κρητικό Θέατρο.

Οι παραλογές έχουν μεγάλη ποικιλία και στην παράσταση «Του ήλιου και του Φεγγαριού» τα λυρικά στοιχεία διαδέχονται τα δραματικά, τα κωμικά με Αριστοφανική διάθεση και της αρχαίας τραγωδίας.

Η παράσταση διανθίζεται με πολύ μουσική, από συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Λεοντή, Διονύση Τσακνή και από αυθεντικά λαϊκά τραγούδια που ερμηνεύουν οι δικοί μας μουσικοί: Λευτέρης  Γάλλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Κώστας Κωστούλης, Γιάννης  Μακρυγιάννης, Βαγγέλης  Τσιαπλές

Η παράσταση έχει πολλές διαφορές από την παράσταση του Απριλίου. Έχουν επεξεργαστεί πολλά σημεία της και έχουν προστεθεί άλλα, με αποτέλεσμα να φαίνεται καινούργια και σε όσους θεατές την έχουν δεί.

Τα υπέροχα κοστούμια πάνω από 40 επιμελήθηκε και σχεδίασε η Ελένη Ψύρρα.

Σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους ο καθένας εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας,  Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου,  Αριστέα Στεργιούλη,   Χρήστος Χαλβατζάρας.

  • Στη φωτογραφία, η Τζίνη Παπαδοπούλου: ως γυναίκα του «Πρωτομάστορα» ..στο: «Γιοφύρι της Άρτας».

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 8 €
Φοιτητικό-Ανέργων: 5 €.