Υγρασία+

Αρχείο Παίχτηκε από 06/12/2017 έως 27/12/2017
Διάρκεια: 85΄
Συγγραφέας: Μαρίνα Αντωνοπούλου
Μουσική: Γιώργος Χούχος (σύνθεση)
Ερμηνεύουν: Μαρίνα Αντωνοπούλου
Τραγουδούν: Γιώργος Χούχος
Παίζουν μουσική: Γιώργος Χούχος (πιάνο), Πέτρος Δαμιανίδης (κοντραμπάσο), Πρόδρομος Μυστακίδης (τύμπανα), Σπυρίδων Τσαλίκης (βιολοντσέλο), Θωμάς Βελισσάρης (σκηνοθετική επιμέλεια)

Περιγραφή

Η «ΥΓΡΑΣΙΑ+ Τα ερωτικά εγκλήματα της Θεσσαλονίκης» των Μαρίνας Αντωνοπούλου – Γιώργου Χούχου είναι η εμπλουτισμένη επιστροφή της περσινής επιτυχημένης μουσικής-θεατρικής παράστασης ΥΓΡΑΣΙΑ, που παρουσιάστηκε σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχία των περυσινών παραστάσεων σε διάφορες σκηνές της πόλης (ΥΠΟΓΕΙΟ, Καφεθέατρο, Coq au Zen κ.ά.) δίνει αφορμή στο έργο μας να συναντήσει και φέτος το κοινό της πόλης, αυτή τη φορά στο Duende Jazz bar της οδού Καλαποθάκη, σε ένα νέο κύκλο παραστάσεων, κάθε Τετάρτη από 6 έως 27 Δεκεμβρίου 2017.

Περισσότερα

Τα ερωτικά εγκλήματα της Θεσσαλονίκης

 

Το έργο
Η ΥΓΡΑΣΙΑ+ πραγματεύεται το χρονικό 13 ερωτικών εγκλημάτων που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτότυπη και πολυετή έρευνα των συντελεστών της στα αρχεία των εφημερίδων της πόλης. Παράλληλα, στην παράσταση ενσωματώθηκαν προφορικές μαρτυρίες για ερωτικά εγκλήματα που δεν δημοσιοποιήθηκαν στις εφημερίδες, επέζησαν όμως ως καλά φυλαγμένα μυστικά.

Οι δύο χρονολογικές άγκυρες προσφέρονται στην ΥΓΡΑΣΙΑ+ από δύο ιστορικά γεγονότα διαφορετικής υφής, αλλά ιδιαίτερης σημασίας για τη ζωή της Θεσσαλονίκης: τη σφαγή στον Ιππόδρομο (390 μ.Χ.) και την εκτέλεση του φερόμενου ως δράκου του Σέιχ Σου, Αριστείδη Παγκρατίδη (1968).

Στόχος της ΥΓΡΑΣΙΑΣ+ είναι, μέσα από τις συλλεγμένες ιστορίες, να φέρει το κοινό σε επαφή με το ψηφιδωτό της ζωής μιας πόλης -της Θεσσαλονίκης- που ερωτευόταν μέχρι τέλους• να παρακολουθήσει το ιστορικό μιας πόλης που ζούσε εν βρασμώ. Είναι μια αφορμή να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη και να στοχαστούμε πάνω στην ιστορία της - όχι με νοσταλγία, αλλά με οξυδέρκεια.

Η παράσταση
Τα οχήματα για την επίτευξη του στόχου της ΥΓΡΑΣΙΑΣ+ είναι δύο: η μουσική και ο λόγος. Τα αστυνομικά δελτία έγιναν τραγούδια. Το είδος της μουσικής και το ύφος των στίχων ποικίλουν από ιστορία σε ιστορία, συνδυάζοντας καταβολές από Χατζιδάκι μέχρι Nick Cave και από Kurt Weill μέχρι Dresden Dolls. Τα αστυνομικά δελτία έγιναν αφηγήσεις, με λόγο αρχικά παραμυθιακό, που γίνεται όλο και πιο δημοσιογραφικός, προϊόντος του χρόνου. Το ύφος των κειμένων σκοτεινό και παιγνιώδες - όπως και ο Έρωτας. Επί σκηνής, τέσσερις μουσικοί και μία ηθοποιός.

Ως προς τη δομή, η ΥΓΡΑΣΙΑ+ απαρτίζεται από 13 επεισόδια, το καθένα από τα οποία αντιστοιχεί στην παρουσίαση και εξιστόρηση ενός ερωτικού εγκλήματος.

Τα τραγούδια και οι ιστορίες της ΥΓΡΑΣΙΑΣ κυκλοφορούν σε βιβλίο-cd, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία.

Πληροφορίες: [email protected]

Βίντεο