"Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα" ταξιδεύουν στο Λονδίνο!

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 2 χρόνια (Θέατρο του Νέου Κόσμου, Tempus Verum, Bob Festival στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, sold-out περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Γιάννενα, Σύρο, Δραπετσώνα, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Μήλο, Χανιά και Λευκωσία), το έργο που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές, «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν & Τζόνι Ντόναχο σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, επιστρέφει το 2018 στον τόπο που γεννήθηκε, το Λονδίνο! Στο Hellenic Centre στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου.

 Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα
(Every Brilliant Thing)
Ντάνκαν Μακμίλαν & Τζόνι Ντόναχο

The Hellenic Centre
16–18 Paddington Street, Marylebone, London W1U 5AS

Εισιτήρια: Κανονικό £18 | Μειωμένο & Hellenic Centre Members £15
Προπώληση: https://hceverybrilliantthing.eventbrite.co.uk | +44 (0)20 7487 5060

Παραστάσεις
Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 19:30 ώρα Αγγλίας

Η Ελληνική παραγωγή της παγκόσμιας θεατρικής επιτυχίας, που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο! Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε.

 Σκηνοθεσία Ιόλη Ανδρεάδη
Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου

Είσαι επτά χρονών.
Η μαμά είναι στο νοσοκομείο.
Ο μπαμπάς λέει «Έκανε κάτι εντελώς ανόητο».
Δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένη.
Ξεκινάς μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο.
Κάθε πράγμα για το οποίο αξίζει κανείς να ζει.
Την αφήνεις στο μαξιλάρι της.
Ξέρεις ότι τη διάβασε γιατί σου διόρθωσε τα ορθογραφικά λάθη.

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Η παγκόσμια θεατρική επιτυχία «Every Brilliant Thing» του Ντάνκαν Μακμίλαν (1984, Πνεύμονες, PeoplePlaces and Things) και του Τζόνι Ντόναχο, ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε. Σε ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη.

Το «Every Brilliant Thing» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times, ενώ έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία - τώρα και στην Ελλάδα.

"Συγκινητικότατο, ξεκαρδιστικό… ίσως ένα από τα πιο αστεία έργα που θα δείτε ποτέ." ★★★★ The Guardian
"Αστείο, έξυπνο, απρόσμενα εμψυχωτικό." ★★★★ The Telegraph
"Υπερχειλίζει χαρά… πανέμορφο, συγκινητικό. Και πολύ αστείο." ★★★★ Time Out London

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος - Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου

Μια παραγωγή της OliviosK Παραγωγές
σε συνεργασία με το “The Hellenic Centre” για τις παραστάσεις στο Λονδίνο

Οι παραστάσεις θα γίνουν στα Ελληνικά

 

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου

Το Hellenic Centre ιδρύθηκε το 1994 και ως αμιγώς πολιτιστικός φορέας αποτελεί στέγη πολιτισμού και ανταλλαγής ιδεών με πάνω από 50 εκδηλώσεις και 7000 επισκέπτες ετησίως, στοχεύοντας στο ευρύ κοινό του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και την πολιτιστική συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα. Κάποιες από τις πρόσφατες θεατρικές παραγωγές και συνεργασίες του Hellenic Centre είναι η διπλή παράσταση του Unmythable με τον Paul O’ Mahony και τις εξαιρετικές κριτικές από τον Guardian, οι ευρηματικοί και αστείοι Myths σε συνεργασία με το Hammer & Tongs Theatre και η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ σε θεατρική διασκευή του Γιώργου Νανούρη. Άλλες σημαντικές εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων: η έκθεση Ελληνικών Κεντημάτων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα και του Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο, η οποία είχε σχεδόν 2.000 επισκέπτες, καθώς και η έκθεση φωτογραφιών από τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896, στο πλαίσιο των εορτασμών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, μια έκθεση που μετέπειτα ταξίδευσε στην Βραζιλία για τους Αγώνες του 2016. Στόχος του Ελληνικού Κέντρου να συνεχίσει να είναι μια στέγη πολιτισμού, μία πλατφόρμα δημιουργίας και αναζητήσεων, ένας χώρος για όλους.

Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή για το Θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας
Επόμενο άρθροΑκρόαση για γυναίκες από το Κέντρο Κλασικόύ Δράματος και Θεάματος του Πάντειου Πανεπιστημίου