Σχολή-εργαστηρί παιδαγωγικής θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού

Δ/ντής σπουδών & βασικός εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής

Τριετούς διάρκειας, Έναρξη Τετάρτη 4/10/2017

Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού στη χώρα μας.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τρ. 24/10/2017, 6:00μ.μ. – 11:00μ.μ.

Για αποφοίτους της Σχολής – Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

του Θεάτρου της Ημέρας

Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο,

ημέρα Τρίτη και ώρα 6-11μ.μ.

Το πρόγραμμα, βιωματικής και θεωρητικής μορφής περιλαμβάνει θέματα που διερευνούν τις διαστάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, της παιδαγωγικής θεάτρου και  του θεάτρου γενικότερα. Το Μεταπτυχιακό εργαστήρι θα δεχτεί ως σπουδαστές, αποφοίτους της Σχολής που δεν έχουν ακόμα - για τυπικούς λόγους- παραλάβει το πτυχίο τους. Στο εργαστήρι θα διδάξουν οι βασικοί εμψυχωτές – καθηγητές της Σχολής