Σεμινάριο BUTOH, με την Ιωάννα Γκαραγκούνη

Σεμινάριο BUTOH, με την Ιωάννα Γκαραγκούνη

Ημέρες & ώρες : Κυριακή 2 Απριλίου / 13.00 – 18.00

Διδακτέες ώρες : 5

Προφίλ συμμετεχόντων :   Ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, σπουδαστές δραµ. σχολών και επαγγελµ. σχολών χορού και για όποιον ενδιαφέρεται να αναπτύξει την κίνησή του.

Χώρος διεξαγωγής : New York Acting Studio / Μιαούλη 11, Ψυρρή (3ος όροφος)

Κόστος συμμετοχής : 45 € / 35 € για φοιτητές & άνεργους

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

 

- Δηλώσεις συμμετοχής στα: 210-3211445 / 6977906166 και στο [email protected]      (με ον/μο , αριθμό τηλ., & σύντομο βιογραφικό)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το butoh είναι σύγχρονος ιαπωνικός χορός. Αναζητά και ερευνά το Ανθρώπινο φυσικό σώμα (πρωτογενές σώμα). Βασικά στοιχεία του μαθήματος είναι: το warmup, τεχνικοί βηματισμοί, το χορογραφικό και το αυτοσχεδιαστικό μέρος. Εφαρμόζονται διάφορες ασκήσεις. Διδάσκονται προκαθορισμένες κινήσεις, βήματα, είδη περπατήματος, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ιαπωνική κουλτούρα και τρόπο ζωής.

Σημαντικό στοιχείο στο μάθημα Butoh είναι ο αυτοσχεδιασμός, ο οποίος έχει σαν πηγές έμπνευσης τη φύση, τον κύκλο της ζωής, παράλληλα με την  ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Εμπνεόμαστε από τη φύση και  τη φαντασία, για την σύνθεση μικρών κομματιών αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα, τα οποία δουλεύονται σε group, duo, solo.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση ή εμπειρία στον χορό για να συμμετάσχει κανείς στο butoh. Σε αντίθεση με άλλους χορούς ακολουθούμε το σώμα μας , το αφουγκραζόμαστε  και αφήνουμε να αναδυθούν τα εσώτερα τοπία μας έξω από κάθε μανιέρα και φόρμα.

 

 

Ιωάννα Γκαραγκούνη
Δασκάλα Χορού – Χορογράφος – Μέλος του
C.I.D.

H Ιωάννα Γκαραγκούνη έχει σπουδάσει Μπαλέτο, Τεχνική Graham, Τεχνική Horton (μοντέρνο), Τεχνική Dunham (Ethnic), Θεατρικές Τέχνες, Ιστορία Χορού, Μουσική, Αυτοσχεδιασμό, Σύνθεση, Τεχνική Παράστασης, τζαζ, Γιόγκα, σε Αθήνα και Ν. Υόρκη.

Αποφοίτησε το 1991 από την παγκοσμίου φήμης σχολή του Alvin Ailey στην Νέα Υόρκη συμμετέχοντας και σε παραστάσεις. Από το 1992 ώς το 2000 εργάστηκε στην Ελλάδα ως δασκάλα χορού σε διάφορες σχολές. Ακολούθησαν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία (2000-2004) όπου διδάχθηκε από τους ιδρυτές του Butoh την τέχνη και την τεχνική του: Στο Tatsumi Hijikata Memorial Asbestos Studio, Tokyo, 2000-2003 υπό την καθοδήγηση των πρωτοπόρων: Akikο Motofuji (σύζυγο του Tatsumi Hijikata), Yoshito Ohno, Taketeru Kudo, Koichi Tamano.

Σπουδές με τους: Toru Iwashita, group Dairakudakan (Butoh και physical exercises 2001-2002), από το 2002 έως το 2004 στο Kazuo Ohno & Yoshito Ohno Dance Studio, Yokohama, υπό την καθοδήγηση των Kazuo Ohno και Yoshito Ohno. Παράλληλα στο Tokyo, σπουδές butoh με τον Akira Kasai στο Tenshikan Studio.

Στο Τόκυο, δίδαξε, έλαβε μέρος καθώς και χορογράφησε παραστάσεις Butoh. Συνεργάστηκε σε παράσταση με την Akiko Motofuji και τον Daiji Meguro. Στην Ελλάδα άρχισε να διδάσκει butoh σε μαθήματα και σεμινάρια, να χορογραφεί και να δίνει παραστάσεις. Έχει διδάξει σε πολλές επαγγελματικές σχολές χορού αλλά και δραματικές σχολές, και χορογραφήσει παραστάσεις. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της επιτροπής του ΥΠ.ΠΟ. ως εξετάστρια για το μάθημα του σύγχρονου χορού-αυτοσχεδιασμού, στις εισαγωγικές κατατακτήριες και διπλωματικές εξετάσεις για τις Ανώτερες σχολές χορού.