Συνέντευξη με το Γιώργο Μπανταδάκη για την παράσταση "Θησέας και Μινώταυρος"

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού 

Η συνεργασία σας με μια μετρ του είδους στο θέατρο για παιδιά, την κα Κάρμεν Ρουγγέρη, στη παράσταση "Θησέας και Μινώταυρος", κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη ή πιο δύσκολη;
Σαφώς και την κάνει πιο εύκολη και ουσιαστική. Συνεργάζομαι για τρίτη φορά με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Είναι μια σπουδαία γυναίκα με αποδεδειγμένο ταλέντο, πράγμα που γνωρίζουν όλοι. Μια γυναίκα με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνει, εξ ου και είναι η κορυφαία στο είδος της. Η Κάρμεν μας αγαπά και μας σέβεται κι αυτό είναι μοναδικό. Την ίδια αγαπησιάρικη σχέση έχουμε και με την υπέροχη Χριστίνα Κουλουμπή που είναι υπεύθυνη για την συνσκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια και βέβαια τον Πέτρο Γάλλια που είναι υπεύθυνος για τις χορογραφίες και τους φωτισμούς. Είναι μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Περνάω υπέροχα μαζί τους.

Υπάρχει άγχος πριν από κάθε παράσταση; και αν ναι ποια η προετοιμασία σας;

Άγχος υπάρχει πάντα. Ελεγχόμενο και δημιουργικό αλλά υπάρχει. Νομίζω είναι πιο έντονο κατά τη διάρκεια των προβών, όταν ακόμα ψάχνεις τα πράγματα, προσπαθείς να στήσεις το ρόλο, να βρεις τα σωστά πατήματα, να ανακαλύψεις την κάθε πτυχή του. Αυτό ίσως σε αγχώνει περισσότερο, αλλά είναι μια τόσο δημιουργική διαδικασία, που λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία.

 

Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σας που έχουν αλλάξει μετά από την ενσάρκωση κάποιου ρόλου;
 Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι μια διαδικασία που μπορώ να την κοντρολάρω. Οι ρόλοι είναι ρόλοι και η ζωή ζωή. Δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας μου από ρόλους. Αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι ότι μέσα από κάποιους ρόλους, ανοίγονται ορίζοντες μπροστά σου. Μπαίνεις σε άλλες καταστάσεις και μπορείς πιο εύκολα να αντιληφθείς τη ψυχολογία διαφορετικών ανθρώπων. Υπό αυτή την έννοια ναι. Μπορεί να εξελιχθείς και να προχωρήσεις σαν άνθρωπος και προσωπικότητα.

 

Ονειρεύεστε ρόλους, συνεργασίες ή δόξα;
Ονειρεύομαι όμορφες στιγμές. Μετράω ήδη πολλά χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση, έχω συνεργαστεί ήδη με σπουδαίους ανθρώπους, έχω δει από το ξεκίνημα μου το όνομά μου σε περιοδικά και στα μέσα, οπότε είμαι αρκετά εξοικειωμένος με όλα αυτά. Με ενδιαφέρουν πάντα οι ωραίες συνεργασίες, να περνάω καλά με τους συνεργάτες μου και να δημιουργούμε με χαρά κι ομαδικότητα. Αυτό άλλωστε μένει στο τέλος. Η τέχνη, η δημιουργικότητα και η αγάπη.

 

Τι είναι αυτό που σας έδωσε το ερέθισμα να ακολουθήσετε το επάγγελμα του ηθοποιού σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς;
Ξεκίνησα να δουλεύω σαν ηθοποιός πριν ακόμα μπει η κρίση. Για την ακρίβεια πρόλαβα την αλλαγή της κατάστασης. Πράγμα που μας επηρέασε αρκετά. Χαίρομαι που δουλεύω συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια. Η διάρκεια είναι το σπουδαιότερο σε αυτή τη δουλειά. Άλλωστε ήταν κάτι που αγαπώ πολύ. Όταν κάποιος γίνεται ηθοποιός και εξακολουθεί να κάνει αυτή τη δουλειά πάει να πει πως την αγαπά πολύ. Είναι ένα δύσκολο κι ανασφαλές επάγγελμα. Είσαι σε μια διαρκή αναζήτηση εργασίας. Δεν έχεις οικονομική ασφάλεια. Έχεις όμως κι αμέτρητες χαρές. Εγώ πάντα αυτό ήθελα και τελικά η ζωή μου έδωσε αυτό που επιθυμούσα.

 

Τα επόμενα σχέδια σας;

Είναι  και φέτος μια πολύ δημιουργική και γεμάτη χρονιά, πράγμα που μου δίνει μεγάλη χαρά. Έκανα ένα κύκλο επεισοδίων στη σειρά του Alpha " Έρωτας μετά", τελείωσα μια παράσταση στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, συνεχίζω στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το " Θησέας και Μινώταυρος" και είμαι σε πρόβες για το έργο " Πίστη Αγάπη Ελπίδα" του Χορβατ που θα ανέβει τον Μάρτιο στο Bios Main. Την σκηνοθεσία υπογράφει η ταλαντούχα κι υπέροχη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και είμαι πολύ ευτυχής για αυτή μας την συνεργασία. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ,που η Ρουμπίνη στήνει θαυμάσια και είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει αυτή η παράσταση όσο εμένα. Σας περιμένω.

 

 

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ