Θεατρικό παιχνίδι στην «Αθηναΐδα»: Παίζοντας με τους μύθους

Ηλικίες:  3-5 ετών

Σύνθεση και Κριτική σκέψη. f710044bf79a4b1f5d8b085e5e5d9711_m

Σάββατο 11: 00 – 13:00
Διάρκεια: 5 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: €8

Περίληψη:

Με ορμητήριο την Ελληνική μυθολογία, αρχίζει ένα ταξίδι στον πολιτισμό, στη παράδοση, στην  ιστορία. Μέσα από αφήγηση, διάδραση και θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τη πολιτιστική μας κληρονομία. Καλλιεργώντας έτσι τη κοινωνικό-συναισθηματική τους νοημοσύνη και προσεγγίζοντας ταυτόχρονα την έννοια του « πολίτη». Απώτερος προορισμός του ταξιδιού αυτού είναι η κατανόηση της  ευρύτερης ευρωπαϊκής μας “οικογένειας”.

Θεματικές:

  1. « Από το χάος στους Κοσμογονικούς Μύθους »: κατανόηση του περιβάλλοντος κόσμου, σημασία της ομάδας, οργάνωση, αλληλεγγύη, συνεργασία.
  1. « 12 θεοί και διαπολιτισμικότητα »: χαρακτήρες, συνύπαρξη κι επίλυση προβλημάτων, σύνδεση της τέχνης και του περιβάλλοντος
  1. « Hρωικοί Μύθοι και ανθρώπινες αξίες»: χαρακτήρες, σκοπός, ήθος, ιδανικά

Οργανισμός 4elementsfr:  Τα σεμινάρια αυτά είναι φτιαγμένα από τον οργανισμό 4 elementsfr (http://4elementsfr.com/4-elements/) με έδρα την Γαλλία. Ο οργανισμός αλληλεπιδρά με εκπαιδευτικούς από τη Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα βάσει των προδιαγραφών του προγράμματος Creative Europe 2014-2020 και είναι προτεινόμενα για την Academic Platform : Kalamata 21 European Capital of Culture . Συντονίστρια είναι η παιδαγωγός και σκηνοθέτης Ελισάβετ Θεοδώρου (MA Art du Spectacle Université Paris VIII) σε συνεργασία με μια η ομάδα από ηθοποιούς με αντίστοιχη παιδαγωγική κατάρτιση.

Εγγραφές:

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς-Μουσικοθεατρική Σκηνή
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλέφωνο ταμείου-κρατήσεις: 210 3480080

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ - "Το δώρο"
Επόμενο άρθροΤελευταίες παραστάσεις για τον εξαιρετικό Φάουστ!