Μαθήματα δημιουργικής γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Από 10 Οκτωβρίου έως και 14 Νοεμβρίου

Ο καταξιωμένος συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το Bookoo, ξεκινάει σεμινάριο δημιουργικής γραφής για όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τη μαγεία της συγγραφής στη ζεστασιά του νέου βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Ψυχογιού στο κέντρο της Αθήνας από 10 Οκτωβρίου έως και 14 Νοεμβρίου.

Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη απευθύνεται σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με τα ενδότερα της συγγραφής, αυτής της «Μάγισσας Τέχνης», και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή». Τα μαθήματα διεξάγονται σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας, μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί με τον συγγραφέα οι συμμετέχοντες ανιχνεύουν τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Εισδύουν στην «κουζίνα» του πεζογράφου και αναλύουν τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα «υλικά» του.

Ο Αλέξης Σταμάτης εκτός από την επιτυχημένη συγγραφική διαδρομή και τη θεωρητική του κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας. Μαθητές του έχουν ήδη εκδώσει εικοσιτρία βιβλία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Ημερομηνίες των μαθημάτων

Κάθε Πέμπτη, από 10 Οκτωβρίου έως και 14 Νοεμβρίου, στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (Εμμ.Μπενάκη 13-15, Αθήνα) από τις 18:00 έως τις 21:00

Για πρώτη φορά δίνεται και η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω Skype (live streaming).

Για πληροφορίες και εγγραφές : [email protected] και 210 2804977