Διασκευή: Ευτυχία-Νίοβη Κιτρίδη
Σκηνοθέτης: Ευτυχία-Νίοβη Κιτρίδη
Σκηνογραφία: Μιχάλης Κιτρίδης
Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης
Μουσική: Νίκος Τογανίδης
Ερμηνεύουν: Μαυρογιαλούρος: Χρήστος Τσιτουρίδης, Νάντα: Θάλεια Ορφανού, Αλίκη: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Γκρούεζας: Αστέριος Κιοσσές, Λώρα: Βάσω Κόρκα, Γιώργος: Κώστας Ζαφειρόπουλος, Άννα: Ηλέκτρα Χατζίδου, Τασία: Τάνια Πουρσανίδου, Πανάγος: Βασίλης Παπαδόπουλος, Καλλιόπη:Σοφία Μπέκα, Κατίνα:Σοφία Τζελάλη, Σωτήρης: Νίκος Κοσμίδης, Φώτης: Δημήρης Μπιτόπουλος, Νοσοκόμος: Στάθης Σαββίδης
Τραγουδούν: Αλέκος Ζαγόρης
Παίζουν μουσική: Σωκράτης Τουλόπουλος (Πιάνο)

Περιγραφή

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου,  σε σκηνοθεσία – διασκευή από την  Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη και ηθοποιούς από την Θεατρική Ομάδα  Ψ.Α.Ο. ΕΛ.ΤΑ. Ν. Θεσσαλονίκης το Σάββατο  23  Σεπτεμβρίου  2017  και ώρα 21:00

Περισσότερα

 

Ο Ανδρέας  Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης,  αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς τα εκεί στο οποίο τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη και ο οδηγός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος.

Οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και συνομιλούν μαζί τους σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο υπουργός πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του.

Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι στενοί του συνεργάτες όπως ο Θεόδωρος Γκρουέζας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για προσωπικό όφελος, μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά,  προσγειώνεται ανώμαλα και αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και να παραιτηθεί διαπιστώνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του λαού στον οποίο μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Όλα αυτά  βέβαια, μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις που θυμίζουν δυστυχώς κατά πολύ τη σημερινή πραγματικότητα.