Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες

Αρχείο Παίχτηκε από 11/12/2018 έως 31/03/2019
στο Ιλίσια
Διάρκεια: 120' με διάλειμμα
Συγγραφέας: Richard Alfieri
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Απόδοση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθέτης: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Μέμος Ρούσσος
Ερμηνεύουν: Ναταλία Τσαλίκη, Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Περιγραφή

Την  τρυφερή και συγκινητική ιστορία δυο μοναχικών ανθρώπων,  που συναντιούνται στο έργο του Ριτσαρτ Αλφιέρι «Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες», μπορούμε να παρακολουθήσουμε από τις 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, σε μετάφραση  Αντώνη Γαλέου, απόδοση-σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου και πρωταγωνιστές την  Ναταλία Τσαλίκη και τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο.

Περισσότερα

Ένα έργο  που από το 2001 κατακτά τις καρδιές του θεατρικού κοινού σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει πάντα πολύ μεγάλη επιτυχία όπου και αν έχει παρουσιαστεί.

Δύο ασύμβατοι κόσμοι μέσα από τη μουσική και το χορό έρχονται κοντά για να μιλήσουν για τη σκληρότητα, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τον εγωισμό των ανθρώπων και την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Μία συγκινητική ιστορία δύο ιδιαίτερων ανθρώπων με πολύ χιούμορ, μουσική και χορό.

Η πρεμιέρα της παράστασης  Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες  προγραμματίζεται για τις 11 Δεκεμβρίου και θα παίζεται στο Θέατρο Ιλίσια, τρεις φορές την εβδομάδα, σε εναλλασόμενο ρεπερτόριο με το Τίμημα.

Σκηνοθεσία Βίντεο: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κόκκορη
Διεύθυνση Παραγωγής: Νικηφόρος Βαλτινός
Παραγωγή: Θέασις- Δράσεις Πολιτισμού

Βίντεο

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τα έξι ήταν υπέροχα!!!Μια παράσταση που αξίζει να την δείτε και να σκεφτείτε!!Δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί να κρατούν τον κόσμο ακούνητο για δύο ώρες!!Πολύ ωραία στιγμή ήταν τα βιντεάκια δίνοντας και μια κινηματογραφική άποψη!!Θεατρομάνια λοβ γιου!!!

  2. Παρακολούθησα χθες την παράσταση και φεύγοντας μου είχα νιώσει μια ''γλύκα'' μέσα μου!
    Το σκηνικό απλό, λιτό,με υπέροχους φωτισμούς, το κείμενο επίσης αποδόθηκε με πολύ ευρηματικότητα, οι ηθοποιοί αν και διαφορετικοί έδεναν μεταξύ τους με καλή χημεία, κατάφεραν να μας συγκινήσουν καθώς ξεδιπλωνόταν η πλοκή της υπόθεσης.
    Το θέμα αφορά της επιπτώσεις της μοναξιάς που βιώνουν σε όλες τις ηλικίες και καταστάσεις της ζωής και πως το αντιμετωπίζει ο καθένας.
    Το μόνο που μου ξένισε ήταν στις βιντεοπροβολές που δείχνει να ψωνίζει σε ελληνικό super market O.K. Κ και η σκηνή στο ελληνικό νεκροταφείο με τα ονόματα στους τάφους, ενώ υποτίθεται πως διαδραματίζεται στην Αγγλία.
    Κατά τα άλλα τη συνιστώ!

  3. Απολαυστική παράσταση, τρυφερή, συγκινητική και με ωραίο χιούμορ, πολύ καλές ερμηνείες, ελπιδοφόρα μηνύματα.
    Με αφορμή και μέσο τη μουσική, το χορό, τη σωματική επαφή που προϋποθέτουν, οι δύο ήρωες μοιράζονται βάσανα και πόνους ζωής, έρχονται ουσιαστικά κοντά, μεταμορφώνονται. Η σκληρότητα που προκύπτει από τη μοναξιά και τον  προσωπικό πόνο βρίσκει γιατρειά στον αντίστοιχο πόνο του άλλου, λειαίνεται, μετουσιώνεται, κι εμείς οι θεατές μετέχουμε στην αλλαγή.
    Το έργο βρίθει αναφορών σε κοινωνικά προβλήματα στα οποία επιτέλους σκύβουμε με σοβαρότητα και ευαισθησία.
    Μια μικρή παρατήρηση, σχετικά με το κινηματογραφικό μέρος της παράστασης: ενώ από το κείμενο, τα ονόματα των ηρώων, την "ατμόσφαιρα" γενικά του έργου δημιουργείται η εντύπωση πως η ιστορία διαδραματίζεται σε κάποια πόλη του εξωτερικού, οι σκηνές του κινηματογραφικού μέρους είναι γυρισμένες στην πόλη μας.
    Αγαπημένη Θεατρομάνια, ευχαριστώ πάρα πολύ!

  4. Παράσταση συγκινητική, τρυφερή που αγγίζει ευαίσθητες χορδές με χιούμορ και απλότητα. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι που παραμερίζουν το εγώ και μέσω του χορού και της μουσικής καταφέρνουν να επικοινωνήσουν χαρίζοντας στους εαυτούς τους τη χαρά της αγάπης και της συντροφικότητας που είχαν από καιρό απωλέσει. Κείμενο με αμεσότητα που απογειώνεται χάρη στις ερμηνείες των δύο αξιόλογων ηθοποιών που δίνουν ρέστα. Όμορφο βράδυ Δευτέρας. Θεατρομάνια ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

  5. ΔΥΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ, ΜΕ ΔΙΑΥΛΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ, ΝΑ "ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ" ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ...
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

  6. Από τις πιο ωραίες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει!
    Οι ερμηνείες, τα θέματα που θίγει, η εναλλαγή συναισθημάτων (γέλιου-συγκίνησης) αλλά και του κινηματογραφικού/θεατρικού, συνετέλεσαν για να δημιουργηθεί αυτό το περιεχόμενο!
    Ευχαριστώ πάρα πολύ την Θεατρομάνια που μου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθώ τέτοιες παραστάσεις.

  7. Εξαιρετική παράσταση !!!
    Θίγει όλα τα προβλήματα της εποχής μας.
    Από το γέλιο στο δάκρυ και από χαρά στη λύπη.
    Η σκηνοθεσία ευρηματική με την εναλλαγή κινηματογράφου/θεάτρου.
    Μία παράσταση που σε γεμίζει με όλα τα συναισθήματα.

    • Τζένη.Είδα χθες την παράσταση έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες
      Είχα χρόνια να παρακολουθήσω τόσο ωραία παράσταση!!!
      Επί δύο ώρες ήμουν καθηλωμένη παρακολουθώντας αυτούς τους δύο υπέροχους ηθοποιούς
      Μπράβο στους παράγοντες της παράστασης!!Ευχαριστώ τη θέατρο άνοια για το ωραίο βράδυ ,που μου χάρισε!!