Ο θείος Βάνιας

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθέτης: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνογραφία: Χέρμπερτ Μουράουερ
Κοστούμια: Χέρμπερτ Μουράουερ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ερμηνεύουν:

Διανομή
Μάνος Βακούσης(Σερεμπριακώφ), Μαρία Σκουλά(Ελένα), Άλκηστις Πουλοπούλου(Σόνια), Μάγια Λυμπεροπούλου(Μαρία Βασίλιεβνα), Νίκος Χατζόπουλος(Βάνιας), Ακύλας Καραζήσης(Αστρόφ), Μάνος Σταλάκης(Τελιέγκιν), Γιάννης Βογιατζής(Μαρίνα), Γιάννης Τσεμπερλίδης(Εργάτης)

Περιγραφή

Το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, ένα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -μετά την ιστορική παράσταση του 1953 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς πραγματοποιεί την πρώτη του σκηνοθεσία στην ανακαινισμένη Κεντρική Σκηνή, έχοντας μαζί του ένα σημαντικό επιτελείο συνεργατών και μία εξαιρετική διανομή.

Δείτε την παράσταση online στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr την Κυριακή 10, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 11 Μαΐου.

Περισσότερα

Ο συνταξιούχος καθηγητής Σερεμπριακώφ και η νεαρή γυναίκα του Ελένα καταφτάνουν στο απομακρυσμένο υποστατικό τους στη ρωσική επαρχία, το οποίο συντηρούν η Σόνια – κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο – και ο θείος της, Βάνιας. Η παρουσία τους αναστατώνει τη ζωή των ανθρώπων του κτήματος, διαταράσσει τις ισορροπίες και φέρνει στην επιφάνεια χαμένα όνειρα και ανεκπλήρωτους πόθους. Η φθορά της καθημερινότητας, η πλήξη, τα λάθη, οι δικαιολογίες, ένας υποδόριος ερωτισμός και μια σχεδόν σουρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας χαρακτηρίζουν τη ζωή των ηρώων, που βλέπουν τον κόσμο γύρω τους να αλλάζει αναπόφευκτα.

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Τριανταφύλλου
Βοηθός σκηνογράφου: Μαριαλένα Λαπατά

Φωτογραφίες