Ελάτε στην μεγάλη κοινότητα της Θεατρομάνια Εγγραφή     Σύνδεση

ΔράμαΔιπλό Σαχ

Διάρκεια: 120' (με το διάλειμμα)
Ημέρες: Παρασκευή

Μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα ιδιόκτητο ελληνικό νησί στις αρχές της δεκαετίας του ’60.  Μια παρτίδα σκάκι για πέντε.

Περισσότερα

Ντα

Ημέρες: Τετάρτη, Σάββατο

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, που παρουσιάζει το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον  του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί (ο Τσάρλυ), που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.

Περισσότερα

Αρχιμάστορας Σόλνες

από 24/10 έως 22/12
Ιλίσια
Ημέρες: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο Χάλβαρντ Σόλνες στο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ίψεν, Αρχιμάστορας Σόλνες (1892). Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Περισσότερα
Διαγωνισμός

Ο πατέρας

από 25/10
Άλφα
Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

«Ο Πατέρας» του Σουηδού δραματουργού Αυγούστου Στρίντμπεργκ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή με τον ίδιο και την Δήμητρα Χατούπη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε παραγωγή της Εταιρείας Συν-Επί, από 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άλφα, 28ης Οκτωβρίου ...

Περισσότερα

Ομμάτια δακρωμένα - Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα

Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Τα έργο «Ομμάτα δακρωμένα - Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» , εμπνευσμένο από το ομότιτλο έργο της συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Δήμου Αβδελιώδη, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, ...

Περισσότερα

Toulouse-Lautrec: Η φαντασία της αμαρτίας

από 02/11 έως 22/12
Ίδρυμα Θεοχαράκη
Διάρκεια: 60'
Ημέρες: Σάββατο, Κυριακή

Το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή, εμπνευσμένο από τη ζωή του δημοφιλούς ζωγράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γεωργούλα. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη στις 20:30.

Περισσότερα

Τζένη και Μαρξ

από 09/11
Olvio
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες: Σάββατο, Κυριακή

Βασισμένο στην πλούσια επιστολογραφία της Τζένης Μαρξ με το σύντροφό της και επαναστάτη φιλόσοφο Καρλ Μαρξ, είναι το καινούργιο έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Τζένη και Μαρξ», που θ’ ανέβει στις 9 Νοεμβρίου, στο θέατρο OLVIO.

Περισσότερα

Το σπίτι της Μπερντάρντα Άλμπα

από 16/10
Broadway
Ημέρες: Τετάρτη, Πέμπτη

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο "Κοτοπούλη" σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

Περισσότερα

Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας

από 08/11
Αργώ
Διάρκεια: 90'
Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ένα ρέκβιεμ πάνω στο έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, από την Ρούλα Πατεράκη.

Περισσότερα

Γράμμα Αγάπης

Ημέρες: Δευτέρα, Κυριακή

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στη νοσηρή σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ...

Περισσότερα