1ο Φεστιβάλ Δάσους

Αρχείο Παίχτηκε από 15/06/2015 έως 15/09/2015

Σχετικά

Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

 
Αγαπημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, μεγάλοι θίασοι από όλη την Ελλάδα και χορευτικές ομάδες θα παρελάσουν από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους. Πρόκειται για το νέο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης που φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

Στη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότεροι από 60.000 θεατές αναμένεται να απολαύσουν σπουδαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, από αγαπημένους δημιουργούς του καλλιτεχνικού στερεώματος.

 

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Πιστό στο στόχο της εξωστρέφειας και της προαγωγής της πνευματικής καλλιέργειας μέσω της διάδοσης της τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκπληρώνει τον πολλαπλό ιδρυτικό του σκοπό (ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό) με τη δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ Δάσους.

Με βαθιά αίσθηση της θεσμικής ευθύνης μας απέναντι στον πολιτισμό, στην υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και αισθητική, επιζητούμε τη συνάντηση κοινωνίας και των τεχνών, μέσω της συνέργειας πολιτιστικών δυνάμεων και ανταλλαγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με το 1ο Φεστιβάλ Δάσους γεννιέται ένας κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός για τη βόρεια Ελλάδα, που θέλει να καταστήσει το θέατρο Δάσους επίκεντρο της θερινής πολιτιστικής ζωής της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με το θεσμό αυτό η πόλη αποκτά μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή πολιτισμού, γόνιμο πάντρεμα σπουδαίων παραγωγών του θεάτρου, της μουσικής και του χορού.

Με τη γιορτή αυτή, για τρεις ολόκληρους μήνες, το Κρατικό Θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το καλοκαίρι, κάνουμε το πρώτο βήμα. Δημιουργούμε ένα φεστιβάλ εφάμιλλο των μεγάλων αντίστοιχων διεθνών με την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Καλώ τους Θεσσαλονικείς να απολαύσουν τις εκδηλώσεις!

Γιάννης Βούρος

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Δευτέρα 15 Ιουνίου
Moυσική
Συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη«Που θα πάει αυτή η βαλίτσα…»

Συναυλίες Καλοκαίρι 2015

Τετάρτη 17 Ιουνίου
Μουσική
Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη «Χίλια καλώς εσμίξαμε»

Σάββατο 20 Ιουνίου
Μουσική
Gypsy Philharmonic Orchestra – Τσιγγάνικα βιολιά της Ουγγαρίας
Έκτακτη φιλική συμμετοχή της Μezzo Soprano Κασσάνδρας Δημοπούλου

Δευτέρα 22 Ιουνίου
Μουσική
Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου – Καλοκαίρι 2015

Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Ιουνίου


Θέατρο
«Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή

Παίζουν: Τάσος Πεζιρκιανίδης, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αστέρης Πελτέκης, Δημήτρης Κολοβός, Χρύσα Ζαφειριάδου, Λουκία Βασιλείου, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Σοφία Καλεμκερίδου, Πέλλα Μακροδημήτρη, Στέργιος Τζαφέρης, Μιχάλης Σιώνας, Γιάννης Τσάτσαρης, Θάνος Φερετζέλης, Τίμος Παπαδόπουλος, Άγγελος Νεράντζης, Δημήτρης Καραβιώτης
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
(Επικοινωνία με ΚΘΒΕ, τηλ: 2315 200 200 |www.ntng.gr)

 

Δευτέρα 29 Ιουνίου
Μουσική
Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Καλοκαίρι 2015

Τρίτη 30 Ιουνίου
Μουσική
Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία-Καλοκαίρι 2015
 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Τετάρτη 1 Ιουλίου
Θέατρο
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Παίζουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.

Πέμπτη 9 Ιουλίου


Θέατρο
«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» του Ευριπίδη

Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Χρίστος Στυλιανού, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιώργος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός, Άννα Καλαϊτζίδου.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Δευτέρα 13 Ιουλίου & Τρίτη 14 Ιουλίου
Θέατρο- Μουσική
«Πριν το χάραμα» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.

Τετάρτη 15 Ιουλίου & Πέμπτη 16 Ιουλίου
Θέατρο
«Αχαρνής» του Αριστοφάνη

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης.

Δευτέρα 20 Ιουλίου
Θέατρο
«Μήδεια» του Μποστ

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τουμπάνος.

Δευτέρα 27 Ιουλίου & Τρίτη 28 Ιουλίου
Θέατρο
«Άντρες Έτοιμοι για Όλα» των Stephen Sinclair και Antony Mc Carten

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

 

Τετάρτη 29 Ιουλίου & Πέμπτη 30 Ιουλίου
Θέατρο
«Νεφέλες» του Αριστοφάνη

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Στέλιος Μάινας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Γιαννόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Θανάσης Δήμου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Νεφέλη Μαρκάκη, Πάρις Θωμόπουλος, Γιάννης Μίνως, Χριστίνα Σπατιώτη

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Αυγούστου
Θέατρο
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, Στάθης Παναγιωτίδης
 

Τετάρτη 26 & Πέμπτη 27 Αυγούστου
Θέατρο
«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Γεράσιμος Γεννατάς, Marlene Kaminski, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Λούρα

 

Δευτέρα 31 Αυγούστου
Θέατρο
«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος, Δανάη Σκιάδη, Γιωργής Τσουρής.

Εθνικό Θέατρο

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μουσική

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας
«Έτσι & Αλλιώς» – Καλοκαιρινή Περιοδεία 2015

 

 

Θέατρο Δάσους, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 21.15

«ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ»

Μουσικοθεατρική παράσταση

των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Το θέατρο Βέμπο παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι!. Μια παράσταση που συγκίνησε και καθήλωσε όσους την είδανε. Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαικών δημιουργών, στα τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί. Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενορχήστρωση τραγουδιών: Νίκος Στρατηγός

 

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητική σειρά):

Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, , Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.

 

Συμμετέχουν:

Άννα Αθανασιάδη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Σπύρος Κυριάκος, Δημήτρης Λέκκος, Αντιγόνη Νάκα, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ

[email protected]

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74 / 10434 ΑΘΗΝΑ

210 64 24 414

 

Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.

 

 

 

Θέατρο Δάσους, Tετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

 «Ψυχή & Σώμα»

του Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη

«Ψυχή & Σώμα» - μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση, ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης, που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.

Πρωταγωνιστές η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Μαζί με μια πολυμελή ορχήστρα συνομιλούν επί σκηνής με ήχους τωνPuccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκη, Πλέσσα, Rodrigo, συναντούν το Στέλιο Καζαντζίδη, ανταμώνουν με την ελληνική παράδοση, τις μουσικές γειτονιές του κόσμου και συστήνουν τις δικές τους συνθέσεις.

 

«ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ»

Πληροφορίες: 2310 236990

Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.

 

 

Θέατρο Δάσους, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 21.30

 Μάριος Φραγκούλης, «Αθήνα - Μπουένος Άιρες»

Πόσο απέχει η Αθήνα από το Μπουένος Άιρες; Μια ανάσα αν μετρήσουμε την απόσταση με μουσική, τέσσερα χορευτικά βήματα αν ακολουθήσουμε τους ρυθμούς του τάνγκο, ανάμεσα σε δύο γαλανούς ορίζοντες που

αγκαλιάζουν θάλασσες και ωκεανούς και ενώνουν τη Μεσόγειο με τον νότιο Ατλαντικό.

Με τη φωνή και την ψυχή γεμάτες Αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο και νοσταλγία για ταξίδια μακρινά, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην αγαπημένη του πόλη τη Θεσσαλονίκη, και προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική συναυλία στους ρυθμούς του τάνγκο, μια μοναδική βραδιά πάθους και μουσικής μέθεξης:

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο Θέατρο Δάσους

Συνταξιδιώτες του το quinteto TANGartO, το μουσικό σύνολο που έχει ήδη βρει τη θέση του στον μουσικό χάρτη, μια θέση που την κρατάει είκοσι χρόνια τώρα, αποδίδοντας με γνήσιο αίσθημα τα Αργεντίνικα Tangos.

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:

Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί

Αριστείδης Χατζησταύρου, κιθάρα

Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο

Θωμάς Κοντογεώργης, πιάνο και ενορχηστρώσεις.

Kαλλιτεχνική επιμέλεια-κείμενα: Αγαθή Δημητρούκα.

(Επικοινωνία με Pure Art, τηλ: 210 7234567, Ε. [email protected], www.ticket services.gr)

 

 

 

Θέατρο Δάσους, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Τρωάδες του Ευριπίδη

Εθνικό Θέατρο

Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Tαυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά: Έρση Δρίνη

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στίχοι παράστασης: Kώστας Γεωργουσόπουλος

Χορογραφία: Κική Μπάκα

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Mελίνα Παιονίδου

A΄Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Δαυλού

B΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γούνας

Bοηθός σκηνογράφου: Φώτης Μουρτάς

Bοηθός ενδυματολόγου: Λίνα Καρανικολάου

Σχεδιασμός Κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Η επιλογή των παραδοσιακών τραγουδιών είναι του Σωτήρη Χατζάκη

 

Διανομή:

Εκάβη: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ανδρομάχη: Μαρία Κίτσου

Κασσάνδρα: Κόρα Καρβούνη

Ταλθίβιος: Νίκος Ψαρράς

Ποσειδών: Θέμης Πάνου

Aθηνά: Κωνσταντίνα Τάκαλου

Μενέλαος: Κρατερός Κατσούλης

Ωραία Ελένη: Ελένη Ρουσσινού

 

Χορός:

Ντίνα Αβαγιανού, Κατερίνα Γιαμαλή, Ανδρομάχη Δαυλού, Άννα Ελεφάντη, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Γεωργία Μητροπούλου, Γεωργιάννα Νταλάρα, Στέλλα Ράπτη, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ιώβη Φραγκάτου, Δανάη Κατσαμένη, Σταυρούλα-Μελισσάνθη Μάκρα, Βάγια Ματαφτσή, Γεωργία Τσαγκαράκη

 

Φρουροί: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Αντώνης Χαντζής

Στο ρόλο του Αστυάναξα ο μικρός Βασίλης Δημουλής

 

Επικοινωνία με Εθνικό Θέατρο, τηλ: Τ. 210 5288173, www.n-t.gr

 Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.

 

 

 

Θέατρο Δάσους, Tρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

«Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»

 H Μελωδία της Ευτυχίας είναι το πιο αγαπημένο μιούζικαλ όλων των εποχών, που έγινε γνωστό και από την κινηματογραφική του μεταφορά, με πρωταγωνίστρια τη Τζούλι Άντριους . Στην παράσταση την Μαρία Φον Τραπ υποδύεται η δημοφιλής τραγουδίστρια Demy, ενώ ο Άκης Σακελλαρίου (πλοιάρχος), η Ναταλία Δραγούμη (Βαρώνη) και ο Γιώργος Τζαβάρας (Μαξ Ντεβάιλερ) συμπληρώνουν το εξαιρετικό κάστ, που σκηνοθετεί η Θέμιδα Μαρσέλλου.   Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων έγινε εκτενής και απαιτητική οντισιόν και από αυτήν επελέγησαν τα καταπληκτικά παιδιά που θα δείτε στην παράσταση Τη μουσική - που έγινε παγκοσμίως γνωστή - έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν (οι στίχοι αποδίδονται στα ελληνικά). Η Μελωδία της Ευτυχίας ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στο Παλλάς.

 

Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Πρωταγωνιστούν: Demy, Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Γιώργος Τζαβάρας

(Επικοινωνία με RENOVARTIO IKE, τηλ: Τ. 210 745080 Ε. [email protected] )

 

 

Θέατρο Δάσους, Tετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Ο Σωκράτης Μάλαμας, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, ανεβαίνει στο Θέατρο Δάσους, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, και μας περιμένει για μια μοναδική συναυλία.

Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που, όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live του.

Η φωνή και τα τραγούδια του έχουν μια ιδιαιτερότητα. Τραγούδια υπαρξιακά, μοναχικά, ερωτικά, κοινωνικά. Ο Σωκράτης Μάλαμας ανήκει στην κατηγορία εκείνων των καλλιτεχνών που θέλεις να ξανακούσεις οπωσδήποτε.

Μαζί του οι:

Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι

Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο

Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα

Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι

Κλέων Αντωνίου/ κιθάρα

 

Παραγωγή: Αρτύς, www.artys.gr // [email protected] // Τηλ. 210 6452420

Τιμή εισιτηρίων: 10€ φοιτητικό / ανέργων & 12 € γενική είσοδος

Ώρα έναρξης: 21.00

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

 

Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.

Viva.gr, Τηλ. 1187, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός. Reload, Media Markt

 

 

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

 «Τα Γενέθλια της Ινφάντα»

Βασιλικό Θέατρο

Η επαγγελματική ομάδα σύγχρονου χορού «Χορευτές του Βορρά» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου (απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου) παρουσιάζουν το νέο τους έργο «Τα Γενέθλια της Ινφάντα» στο Βασιλικό Θέατρο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Δάσους με την υπογραφή του ΚΘΒΕ.

Το έργο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ αφηγείται την ιστορία της όμορφης Ινφάντα, της διαδόχου του ισπανικού θρόνου.

"Τα γενέθλια της Ινφάντα" του Όσκαρ Ουάιλντ/ Χορευτές του Βορρά

Ώρα έναρξης: 21:00

Συντελεστές :

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Tατιάνα Παπαδοπούλου

Χορογραφία: Τ.Παπαδοπούλου,Α.Κουτσικοπούλου σε συνεργασία με τους χορευτές.

Δραματολογική Σύνθεση: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Μουσική επιμέλεια : ,            Bach,Betthoven,Schubert,Σουσάμογλου

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Μαρία Παπαδοπούλου, Δέσποινα Τουντουτσόγλου

Χορεύουν: Αντωνίου Έρρικα, Γυρτάτου Γαλήνη, Καπίδου Σταυρούλα, Κλέπκου Ειρήνη-Ερωφίλη, Μαργαρίτης Δημήτρης, Μπαγεώργος Ηλίας, Μπέικο 'Έλιο-Φοίβος, Φάλλα Αλεξία

Εισιτήρια:ΓενικήΕίσοδος10 €, Φοιτητικό εισιτήριο 7

Σημεία Προπώλησης: Βασιλικό Θέατρο και Σχολές Χορού Arabesque, Κομνηνών 36, Πανόραμα - Τηλ: 2310-346064

Xoρηγοί : PUBLIC , Wind ,Chez moi

Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.

 

 

 

Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

 Ευριπίδη

«H Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων»

 Δύο τελευταίες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Θέατρο Δάσους

«Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δύο μόνο παραστάσεις. Μια διαφορετική τραγωδία, μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Δίον και στους Φιλίππους, σε μετάφραση –σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Το αριστοτεχνικής δόμησης έργο του Ευριπίδη, θα παρουσιαστεί για δύο τελευταίες παραστάσεις, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, στις 21.00

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ευριπίδη

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Δραματουργική επεξεργασία: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Κίνηση-Χορογραφίες: Σοφία Πάσχου

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Συνεργάτης συνθέτης-Μουσική διδασκαλία: Νίκος Γαλενιανός

Βοηθοί σκηνοθέτη: Τάσος Αγγελόπουλος, Άννα Μιχελή

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Μυλωνά

Β΄ βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Τσίπουρα

Βοηθός φωτίστριας: Phillip Isaksen

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

 

Διανομή με σειρά εμφάνισης:

Αμαλία Μουτούση (Ιφιγένεια)

Χρίστος Στυλιανού (Α΄ Αγγελιοφόρος)

Γιώργος Χρυσοστόμου (Ορέστης)

Μιχάλης Συριόπουλος (Πυλάδης)

Γιώργος Κολοβός (Θόας)

Αναστάσης Ροϊλός (Β΄ Αγγελιοφόρος)

Άννα Καλαϊτζίδου (Αθηνά)

Και η Χρύσα Ιωαννίδου Άρτεμις (άγαλμα)

 

Χορός

Ελευθερία Αγγελίτσα, Παντελής Βασιλόπουλος, Μομώ Βλάχου, Μάνος Γαλανής, Απόλλων Δρικούδης, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαρία Κωνσταντά, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Αλεξία Σαπρανίδου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Ορέστης Χαλκιάς.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης (μπάσο κλαρινέτο), Κώστας Σακαρέλης (όμποε, αγγλικό κόρνο).

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό εισιτήριο: 15 €

Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άνω των 65, Άνεργοι): 12

Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €

Τιμή προπωλ. μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 €

Τιμή προπώλησης: 12 €

Ομαδικό: 12 €

 

Σύμφωνα με το σύμφωνο συνεργασίας του ΚΘΒΕ με το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι σπουδαστές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της (ΓΓΔΒΜ) δικαιούνται πρόσβαση στις παραγωγές του ΚΘΒΕ με εισιτήριο 8€.

Επίσης, το ΚΘΒΕ έχει υπογράψει συμφωνία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με βάση την οποία προσφέρει στους κατόχους της «Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων»  20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των θεατρικών του παραγωγών.

 

 Σάββατο 12 ΣεπτεμβρίουΒασιλικό Θέατρο
Χορός
«Τα γενέθλια της Ινφάντα» του Όσκαρ Ουάιλντ
Χορευτές του Βορρά – Καλλιτεχνική Δ/νση: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου-Αρετή Κουτσικοπούλου σε συνεργασία με τους χορευτές
Χορεύουν: Έρρικα Αντωνίου, Σταυρούλα Καπίδου, Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Έλιο-Φοίβος Μπέικο, Περικλής Σταύρου, Αλεξία Φάλλα, Θεοδόσης Φυλακτός.

 

 

Θέατρο Δάσους, Tρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

«Κι όμΩς κινείται»- Χαΐνηδες

 Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ο Ερωτόκριτος εκδιώχτηκε από τα χωριά της Κρήτης. Τη θέση του πήραν το δελτίο των 8 στην τηλεόραση, το facebook, ο αυτισμός των sms και ο θόρυβος από την εκβιομηχάνηση της γεωργικής εργασίας. Συνήθως τον συναντάμε στα χείλη τραγουδιστών, που του αφιερώνουν ένα τρίλεπτο γλυκερής και αυτάρεσκης ευαισθησίας και σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Ο λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών είναι, όπως προανέφερα ότι ο Ερωτόκριτος καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο, απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και εντέλει, άλλη αναπαράσταση. [...]

Για την ανάδειξη αυτών των θησαυρών θα ήθελα να επιχειρήσω μιαν άλλη αναπαράσταση της διαλεκτικής του Ερωτόκριτου, στηριγμένη στη δύναμη, την πίστη και την τέχνη των ιδιαίτερων προσώπων, που θα καταδυθούν σ΄ αυτή την αρχέγονη συνειδησιακή κατάσταση του Ομηρίδη- Λυράρη-Ράπερ. Η διαλεκτική της τραγουδαφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου, από τη στικτική ή αντιστικτική παρουσία της ομάδας κι όμΩς κινείται. Η ανάγκη που μας οδήγησε στην παρουσία του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση”.

Δ. Αποστολάκης.

(Πληροφορίες: Τ. 6932704195, www.kiomoskineitai.gr/ www.hainides.gr)

Κρατήσεις: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 & τηλέφωνο για πληροφορίες 2315 200200.