2ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"

Ερμηνεύουν: Λένα Παπαληγούρα, Κατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά

Σχετικά

ΑΠΟ ΤΙΣ 21/8 ΈΩΣ ΤΙΣ 20/9 ΤΟ 2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ
«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤHN TONΩΣH TΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εννέα Γυναικείοι μονόλογοι με Εννέα κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες & μια Συναυλία με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι

Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας
Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 698 698 22 24

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», μια νέα πολιτιστική διοργάνωση στο χώρο του Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κρανίδι Ερμιονίδας, υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του εμπνευστή του, Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά πλήθος παραθεριστών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων. Η μεγάλη αυτή πολιτιστική διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην περιοχή, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους. Το πρόγραμμα των παραστάσεων που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά πλούσιο, με εννέα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου:

Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά.

Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το υπερπολυτελές Aman Zoe Resort, το κοσμικό Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλόξενο και φιλότεχνο χώρο, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από δύο χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εισαγωγική παρουσίασή του, «Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών, σε μια εντυπωσιακή συστράτευση των κάθε μεγέθους επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής της Ερμιονίδας, πράγμα που πιστοποιεί έμπρακτα το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα των υγιών δυνάμεων του τόπου, αλλά και την αναγνώριση του κεντρικού ρόλου του πολιτισμού στην ανάπτυξη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2οΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Ημερομηνίες: 21 Αυγούστου - 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, Κρανίδι Ερμιονίδας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

23/8 «Κατερίνα», του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα

26/8 «Η Πόρνη από πάνω», του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου

30/8 «Λίλιθ;»”, συρραφή μονολόγων αρχαίου δράματος, με την Τατού Δέδε

ΑΛΛΑΓΗ 4/9 (αντί για 20/9) «Ο Γάμος», της Βάσιας Σολωμού-Ξανθάκη, με την Άννα Βαγενά

Η παράσταση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 4/9, «Η Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για το προσεχές διάστημα, εκτός Φεστιβάλ, για λόγους ανωτέρας βίας. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

6/9 «Η αόρατη αλυσίδα», του Κάρλος Φερρέρα,, με τη Μίνα Χειμώνα

11/9 «Julius», του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά

13/9 «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα», του Άκη Δήμου, με την Πέμη Ζούνη

18/9 «Βitch boxer», της Charlotte Josephine, με την Ελίνα Ρίζου

ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Τόπος διεξαγωγής Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

www.thoe.org.gr

www.facebook.com/theatrikosomilos.ermionidas;

http://thoermionidas.blogspot.gr/

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Δανάη Σαλεπούλα

Περισσότερες πληροφορίες

www.thoe.org.gr

www.artiki.gr

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€