3 μονόπρακτα

Αρχείο Παίχτηκε από 27/01/2017 έως 18/02/2017
στο Εμπρός
Ερμηνεύουν: Ζακ Σούσης, Λίλα Σούση, Νάνα Κωστιδάκη

Περιγραφή

Σε σύντομες ρεαλιστικές σκηνές μέσα από τρεις μονολόγους, οι ηθοποιοί ταξιδεύουν σε διαφορετικές εποχές με εικοσιπέντε χρόνια διαφορά περίπου η μία από την άλλη:
το προπολεμικό Βερολίνο του 1934, τη μεταπολεμική Αθήνα του 1957 και τη μετέπειτα εποχή της Μεταπολίτευσης. Οι ήρωες αγωνιούν, απελπίζονται και περιθωριοποιούνται όταν νιώθουν ότι αμφισβητείται η ύπαρξή τους. Η αποξένωση οδηγεί τους τρεις αυτούς χαρακτήρες στη φυγή, μέσα από τον εγκλεισμό, την απομόνωση και την αυτοεξορία.

Περισσότερα

Η Εβραία”, Μπέρτολτ Μπρεχτ
Με το νόμο”Κωστούλα Μητροπούλου
Αυτός και το πανταλόνι του”Ιάκωβος Καμπανέλλης
Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση σύμμαχός σας. Από το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται.”
Μπέρτολτ Μπρεχτ
νας φτωχός υπάλληλος, η Εβραία και μία πόρνη έχουν ως σημείο συνάντησης τους αυστηρούς κι απάνθρωπους κανόνες της κοινωνίας από τους οποίους δε μπορούν να ξεφύγουν.
Οι πολιτικές, κοινωνικές, ταξικές και φυλετικές διακρίσεις που υφίστανται οι ήρωες τους καθιστούν επίκαιρους. Ο πολιτικός Μπρεχτ συνομιλεί με τον ευαίσθητο μεταπολεμικό δραματουργό Ιάκωβο
Καμπανέλλη και με το συναισθηματικό κόσμο της Κωστούλας Μητροπουλου.
Η παράσταση θα δοθεί από μία σύμπραξη ερασιτεχνών και επαγγελματιών καλλιτεχνών με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Mουσική: Λίλα Σούση
Σκηνογραφία: Θοδωρής Ραυτόπουλος, Δημήτρης Νίκας
Διεύθυνση ηθοποιών: 'Ιλια Κοντού