5 πράξεις

Αρχείο Παίχτηκε από 07/05/2016 έως 05/06/2016
στο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Χριστίνα Μαλτεζάκη
Σκηνοθέτης: Χριστίνα Μαλτεζάκη
Ερμηνεύουν: Γιάννης Χαντέλης, Ντένυ Αργυροπούλου

Περιγραφή

Χωρισμένο σε 5 κομβικές στιγμές στην ζωή ενός μοντέρνου ζευγαριού, το έργο αποπειράται να σκιαγραφήσει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που φέρνουν δύο ανθρώπους κοντά, αλλά και που τελικά τους χωρίζουν.

Περισσότερα

Το νέο θεατρικό έργο της Χριστίνας Μαλτεζάκη, με το οποίο αποπειράται να ψηλαφήσει τον έρωτα μέσα από την καθημερινότητα ενός απλού ζευγαριού. Η παράσταση δομείται γύρω από τα απλά και καθημερινά πράγματα, αποφεύγοντας τις ωραιοποιήσεις και τους εξωραϊσμούς. Το αποτέλεσμα είναι η αμεσότητα στην έκφραση και το λόγο, καθώς και μια λιτότητα στον τρόπο, με τον οποίο ανταποκρίνονται στις καταστάσεις οι δύο χαρακτήρες της παράστασης.

Η ιστορία ξεκινά ανάποδα και ακολουθεί την πορεία της σχέσης του ζευγαριού, από τον χωρισμό μέχρι την πρώτη γνωριμία. Μέσα από τους προσωπικούς τους προβληματισμούς ερχόμαστε σε επαφή με όλα αυτά που τους χωρίζουν, αλλά και τους φέρνουν πιο κοντά, την ρουτίνα που επιφέρει μία συμβίωση, αλλά και το πως μία σχέση μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία και την σκέψη των δύο ηρώων σε προσωπικό επίπεδο.

Μπορεί να περιγράφει ο Έρωτας σε 5 Πράξεις; Όπως συμβαίνει σε κάθε σχέση ο καθένας έχει την δική του εκδοχή και όπως σε κάθε σχέση ο καθένας μας καλείται να βρει την δική του...

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Χριστίνα Μαλτεζάκη
Τραγούδι trailer/Ήχος/Φώτα: Γρηγόρης Παυλάκος
Σκηνικά/Κοστούμια: Γεράσιμος Ελ Σερίφ
Σχεδιασμός φωτισμού: Αντώνης Καραντείνος
Βιντεοσκόπηση trailer: Μιχάλης Μαλτεζάκης