50μ ελεύθερο

Αρχείο Παίχτηκε από 07/10/2017 έως 08/10/2017
στο Φούρνος
Σκηνοθέτης: Αννίτα Καπουσίζη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Φανή Ζαφειροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Εύα Λαμπάρα, Μαριλιάνα Λυγερή, Γιώργος Σταυριανός

Περιγραφή

Από την ομάδα ARTimeleia που απαρτίζεται από ηθοποιούς μέλη του MDA ΕΛΛΑΣ (σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) και περιπατητικούς ηθοποιούς.

Περισσότερα

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε δυο μάτια που βλέπουν και δυο μάτια που γράφουν;

Δυο πόδια που περπατούν στο δρόμο και τέσσερις ρόδες που τον διασχίζουν;

‘Για την παραγωγή της οικειοθελούς κίνησης, πρέπει να δοθεί εντολή από τα κινητικά κέντρα του στελέχους και του φλοιού του εγκεφάλου. Επιπλοκές στη μεταφορά της εντολής αυτής μέσω των κινητικών νευρώνων στους μυς, οδηγούν στη μη δυνατή εκτέλεσή της. Η κίνηση όμως με την έννοια της πρόσληψης και της πρόθεσης έχει ήδη υπάρξει.’

Μια παράσταση για τις αποστάσεις και τις διαδρομές που διατρέχουν τις ζωές μας.

Πρόκειται για μια κειμενική σύνθεση πάνω στις διαδρομές που διανύουμε από και προς τα σημεία που καθορίζουν τις ζωές μας ξεκινώντας από την βασική αρχή ότι η κίνηση με την έννοια της πρόσληψης και πρόθεσης, έχει ήδη υπάρξει στον εγκέφαλό μας ακόμα και αν δεν βλέπουμε την πρακτική εφαρμογή της.

Ένα αμαξίδιο διασχίζει το δρόμο για να βρεθεί στη σκηνή, δυο χέρια σε θέση υπτίου ετοιμάζονται για την τελευταία διαδρομή στην πισίνα,  δυο αβέβαια πόδια έχουν βάλει σκοπό να εξομολογηθούν ένα έρωτα, τα κουρασμένα δάχτυλα 45 χρόνων γάμου καθαρίζουν το ψάρι του μεσημεριανού φαγητού, δυο κορμιά πνίγονται από πόθο, δυο μάτια γράφουν αυτά που δεν λέγονται.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες της παράστασης μέσα από ζωντανές λήψεις-μαρτυρίες, βίντεο, πρωτότυπη μουσική και μια ανάσα για το τέλος της διαδρομής.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νίκος Συμβουλίδης
Ζωντανή λήψη: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Επιμέλεια βίντεο: Κυρηναίος Παπαδημάτος
Φωτογραφίες παράστασης: Αντώνης Προβιάς