6.8Κ Ohm

Αρχείο Παίχτηκε από 14/01/2020 έως 14/01/2020
στο Booze Cooperativa

Περιγραφή

Το 6.8Κ Ohm είναι μια πολύ-αισθητηριακή performance η οποία εξερευνά ένα συνεχή καλλιτεχνικό διάλογο ήχων και κινήσεων, μέσω του ηλεκτρισμού, των αγώγιμων υλικών και των συνεργασιών με διαφορετικούς καλλιτέχνες. Τα κύριο συστατικό των παραστάσεων είναι ο αυτοσχεδιασμός με αναλογικά και ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, η δημιουργία ποιητικών ηχητικών τοπίων, η μετατροπή συχνοτήτων σε σκίτσα. 

Περισσότερα

Σε  μια καινούργια πολυμορφική performance η Δήμητρα Κουστερίδου, η Μαρία Μαυρίδου και o  Δημήτρης Βεντουράκης συναντιούνται στο ΚΟΤΕΣ (xBOOZE), να διά-δράσουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project με σκοπό να διερευνήσουν τα όρια ανάμεσα στο σώμα και τον ήχο.

Η Δήμητρα Κουστερίδου (αυτοσχέδια συνθεσάιζερ /σκίτσο) και η Μαρία Μαυρίδου (αυτοσχεδιασμός/χορός)   συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ το Νοέμβριο του 2019, όπου πραγματοποίησαν μια μικρή περιοδεία του 6.8Κ Ohm στην Ολλανδία .

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου συνεχίζουν στην Αθήνα σε μια πρώτη  συνεργασία με το μουσικό Δημήτρη Βεντουράκη (πιάνο), προτείνοντας ένα ηχητικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό σε συνεχή διάλογο με το χώρο και το κοινό.

Σε μια συνεχή αναδιαμόρφωση του συσχετισμού ανάμεσα στη κινησιολογία  και τον οπτικοακουστικό αυτοσχεδιασμό εξερευνούν ζωντανά τη διάδραση ζωγραφικής, μουσικής και χορού.

Καλεσμένος στο δεύτερο μέρος της performance 6.8 ΚOhm στις 14  Ιανουαρίου, θα είναι και ο χορευτής /κινησιολόγος  Tashi Iwaoka.

Οι τέσσερις ερμηνευτές ενεργοποιούν επί σκηνής ένα σύνολο από νέους και αναπάντεχους τρόπους συνεύρεσης και αλληλεπίδρασης στο χωροχρονικό συνεχές.

Χώρος: KOTES powered by BOOZE COOPERATIVA, Κολοκοτρώνη 57  (Σταθμός Μοναστηράκι)

 

Βιογραφικά:

Η Δήμητρα Κουστερίδου δουλεύει κυρίως με site specific έργα και αυτοσχεδιασμούς που επικεντρώνονται στον ήχο. Ο πυρήνας του ενδιαφέροντος της βρίσκεται στην αποδόμηση της οπτικής ταυτότητας των αντικείμενων, εγχέοντας την με νέο ακουστικό χαρακτήρα, ενισχύοντας έτσι τις φυσικές, ακουστικές και αισθητικές τους ιδιότητες. Αυτό συχνά οδηγεί σε μια διεπιστημονική μορφή που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, καταστάσεις εφήμερου χαρακτήρα, διαδραστικά χειροποίητα συνθεσάιζερ ή θραύσματα αντικειμένων, ενώ χρησιμοποιεί τον ήχο τους ως κεντρικό στοιχείο. Μπορεί κανείς να φανταστεί τις δράσεις της σαν συνθέσεις από τις οποίες προκύπτει ένα δίκτυο από σώματα, αναμνήσεις και εμπειρίες.

http://www.dimitrakousteridou.com

Η Μαρία Μαυρίδου είναι χορεύτρια, περφόρμερ και χορογράφος με βάση το Άμστερνταμ. Εργάζεται διεθνώς σε συνεργασία

με καλλιτέχνες από το χώρο των παραστατικών τεχνών, των εικαστικών και της μουσικής.  Στα πλαίσια του 6.8K Ohm μελετά τη

σχέση φαντασίας, σώματος, ήχου και χώρου, αλλάζοντας σημεία αναφοράς και προσκαλώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι βαθιάς

μεταμόρφωσης και διαστρέβλωσης.

https://mavridoumaria.blogspot.com

Ο Δημήτρης Βεντουράκης δουλεύει πάνω στο μουσικό performance και την μουσική διδασκαλία. Με κύριο όργανο το πιάνο, ασχολείται τόσο με την αυτοσχεδιαστική σύνθεση και εκτέλεση, όσο και με την οργανωμένη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συμμετέχων στην αθηναϊκή αυτοσχεδιαστική σκηνή και ως ιδρυτικό μέλος της μουσικοπαιδαγωγικής ομάδας “Move the Do”. Έχει ολοκληρώσει σπουδές Μουσικολογίας (με ειδίκευση στην Εθνομουσικολογία και την Ανθρωπολογία της Μουσικής), μουσικών θεωρητικών, κλασικού και τζαζ πιάνου και μουσικών συνόλων αυτοσχεδιαστικής ή μη-αυτοσχεδιαστικής φύσης.

 

Ο Tashi Iwaoka είναι χορευτής / κινησιολόγος περφόρμερ με βάση το Άμστερνταμ.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent (1997-2001 Nottingham UK), στο Dance and Choreography ,στο Σχολείο Νέων Χορού (2002-2003 Amsterdam NL) και Έρευνα περφόρμανς στο DasArts (2004-2007 Amsterdam NL).

Ξεκινώντας με Butoh το 1997 με τους Kazuo Ohno και Kim Itoh στην Ιαπωνία, η Iwaoka εξάσκησε το bodywork με βάση το Butoh για πάνω από 10 χρόνια. Από το 2010 ασχολείται βαθιά με το Budo, ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, και διερευνά το πυρήνα της ανθρώπινης έκφρασης και σύνδεσης κινησιολογικά. Κινητήριος δύναμη, η προσπάθεια του να συγχωνευθούν οι ανατολικές ρίζες και οι δυτικές προοπτικές για να σχηματίσουν μια πιο σωστή άποψη για το «να είσαι άνθρωπος» σε αυτόν τον κόσμο. Θέλει να διαλύσει την οικουμενικότητα της ανατολικής σοφίας για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι είναι να είσαι "ανθρώπινο ον". Ο Iwaoka είναι ένας από τους ιδρυτές της παραγωγής Ehkä, μιας διεθνούς συλλογής ανεξάρτητων παραγωγών και χορευτών, με έδρα το Turku της Φινλανδίας.

https://www.tashiwaoka.org/

Some material: https://www.facebook.com/100008916975633/videos/2139352993038579/

Φωτογραφίες