Εννέα και πέντε

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2015 έως 24/04/2016
στο Διάνα
Συγγραφέας: Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνοθέτης: Παντελής Βούλγαρης
Τραγουδούν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος

Περιγραφή

Μετά τη μεγάλη αγάπη που έδειξε το κοινό, για μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του περασμένου χειμώνα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Παντελής Βούλγαρης παρουσιάζουν για δεύτερο χρόνο τη μουσικοθεατρική παράσταση«9:05» (εννέα και πέντε). Με ανανεωμένο πρόγραμμα από τους Βασίλη και Χρήστο, φρεσκαρισμένα κείμενα από τον Οδυσσέα και πάντα κάτω από την επίβλεψη του Παντελή το τρένο των 9:05 θα αργήσει λίγο παραπάνω να έρθει.

Περισσότερα

Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση “ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ” παρατείνεται  έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Ένα τρένο που καθυστερεί. Μια μπάντα οκτώ μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στο σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες.Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους

Είπαν για την παράσταση

«Πήγα στο θέατρο Διάνα. Εκεί που εμφανίζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, σκηνοθετημένοι από τον Παντελή Βούλγαρη.
Έλιωσα!!! Συγκινήθηκα!!! Απόλαυσα!!!
Ναι, υπάρχει ομορφιά, καλαισθησία, ήθος, αγνότητα, θάρρος,λόγος, ακόμη σήμερα.
Σας το συστήνω. Μέσα στο "τίποτα" της πολιτικής φασαρίας που ζούμε, είναι ένα βάλσαμο.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς.» 
(Χάρις Αλεξίου).

«Mία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει στην ζωή μου και σίγουρα η καλύτερη των τελευταίων χρόνων.» (Θάνος Μικρούτσικος).

«Είδα τη χθεσινή μουσική παράσταση «9:05» με τον Βασίλη, τον Χρήστο στα καλύτερά τους και τον Οδυσσέα, με λόγια καθαρό νερό, τους ωραίους και δεμένους μουσικούς και την καταλυτική σκηνοθετική παρέμβαση του Παντελή Βούλγαρη! Ήταν όλα άρτια καλλιτεχνικά, αισθητικά και ηθικά! Είναι παρήγορο στα δύσκολα να περισσεύει διάθεση, αγάπη, χιούμορ, μνήμη και αλήθεια. Μακάρι όλοι οι χώροι στην πόλη να γέμιζαν με τέτοιες παραστάσεις και τέτοιες προθέσεις. Μπράβο τους, μου γλύκαναν την ψυχή!» (Γιώργος Νταλάρας).

«Χθες παρακολούθησα την παράσταση "Εννέα και πέντε" σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, στο θέατρο Διάνα. Με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Οδυσσέα Ιωάννου που έχει γράψει και τα κείμενα.Ειλικρινά συγκλονίστηκα. Γέλιο, συγκίνηση, χαρά και προβληματισμός, εναλλάσσονται με εξαιρετικό τρόπο, με οδηγό τα σπουδαία κείμενα του Ιωάννου αλλά και φυσικά τα τραγούδια, ερμηνευμένα από τον, για άλλη μια φορά, απίστευτο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον αγαπημένο Χρήστο Θηβαίο και τους καταπληκτικούς μουσικούς. Σας παροτρύνω ανεπιφύλακτα να την δείτε...» (Γιάννης Κότσιρας).

«Αν θες να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου να πας να δεις το "εννέα και πέντε " στο θέατρο Διάνα. Επειγόντως. Δεν θα σου περιγράψω κάτι παραπάνω παρά μόνο ότι έφυγα γεμάτος ελπίδα, ευτυχισμένος και συγκινημένος.» (Θέμης Καραμουρατίδης).

Επί σκηνής:
Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος
Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Μάξιμος Δράκος
Drums – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει.....φανταστική, εκπληκτική, άρτια δεμένη μουσική παράσταση με τέλειο ήχο, τέλειο φωτισμό, τέλεια μουσική, τέλειους μουσικούς, με έναν Βασίλη Παπακωνσταντίνου να φαντάζει τέλειος στα μάτια σου, να σε συγκινεί, να σε ξεσηκώνει, να σε κάνει να ανατριχιάζεις με τη φωνή του, με το Χρήστο Θηβαίο να σε ταξιδεύει με τα τραγούδια του και τον Οδυσσέα Ιωάννου να σε παρασύρει με τον ορμητικό λόγο του......δεν περιγράφεται απλά....είναι ένα μουσικό ταξίδι που εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ!!!!!!