Αυτό που θες

Αρχείο Παίχτηκε από 13/10/2017 έως 05/01/2018
στο Αλκμήνη

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 50’ χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Ιζαμπέλλα Φούλοπ
Σκηνοθέτης: Γιώργος Νινιός
Σκηνογραφία: Tibor Fulop
Κοστούμια: Demetra Sideri
Φωτισμοί: Γιώργος Νινιός
Ερμηνεύουν: Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Περιγραφή

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η παράσταση «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ», στο θέατρο Αλκμήνη. Ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός σκηνοθετεί έναν σύγχρονο μονόλογο, γραμμένο από την νεαρή Ιζαμπέλλα Φούλοπ, η οποία αναλαμβάνει και ρόλο πρωταγωνίστριας στην εν λόγω παράσταση. Πρόκειται για ένα έργο, ύμνο στην ανθρώπινη μοναξιά και αποξένωση που μαστίζουν το σύγχρονο κόσμο.

Περισσότερα

 

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό ένα φεγγίτη ελπίδας από όπου αχνοφαίνεται ότι η ζωή δε διέπεται μόνο από την τύχη αλλά και από τις προσωπικές επιλογές.

Σε ένα μικρό δωμάτιο ζει μία κοπέλα, “ πολύ μεγάλη για να είναι μικρή και πολύ μικρή για να είναι μεγάλη”. Αυτή η κοπέλα εξακολουθεί να ονειρεύεται και επιμένει πως “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ” δεν είναι ανέφικτο και απροσπέλαστο, αντιθέτως, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, παρ’ όλο που παραμένει αόρατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακροβατώντας ανάμεσα στη φαντασία και τον ψυχρό ρεαλισμό, βρίσκει τον δικό της τρόπο επιβίωσης στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Άραγε οι επιλογές της αποτελούν έναν ουτοπικό μονόδρομο;

Η παράσταση αυτή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα έργο –καθρέφτης που αποκαλύπτει και μεγεθύνει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σημερινού ανθρώπου.

Πρωτότυπη μουσική- στίχοι: Γιώργος Νινιός
Κίνηση: Στέλλα Κρούσκα
Βίντεο : Γιώργος Νινιός
Βίντεο / Μοντάζ / Φωτογραφία: Πέτρος Πουλόπουλος
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού